Jacob

By Jacob

Kjole til bryllup – Finn riktig bryllupskjole for 2023

Updated on

Enten du er selve bruden eller skal være gjest i bryllup, har vi laget en rekke inspirerende artikler som skal hjelpe deg med å ta de rette kjolevalgene. 2023 er et spennende år hvor vi ser mange nye trender som dukker opp.

Men enten du er brud eller gjest har du sikkert et budsjett å forholde deg til. Derfor skal vi komme med flere alternativer til valg av materialer og kostnadene på disse. En nydelig bryllupskjole trenger nødvendigvis ikke å koste flere titalls tusen kroner om du er nøye på valg av materialer og stil.

Det kan være utfordrende å bestemme seg for hvilken kjole til bryllupet du skal velge ut i fra tusenvis av forskjellige alternativer. Men her er noen av våre beste tips:

Noe mer moderne og trendy

Finn riktig stil: Først og fremst, tenk på hvilken stil som passer best til din personlige smak og kroppstype. Ønsker du en brudekjole med en klassisk, tidløs stil, eller vil du ha noe mer moderne og trendy? Det er viktig å velge en kjole som gjenspeiler din personlige stil og får deg til å føle deg komfortabel og selvsikker.

Valg av farge: Fargen på brudekjolen er også viktig å vurdere. Selv om hvitt er den tradisjonelle fargen for brudekjoler, kan det være andre nyanser som ser bedre ut på huden din. Prøv forskjellige farger og toner for å se hva som passer best for deg og ditt bryllupstema.

Velg riktig stoff: Når du har bestemt deg for stilen, bør du vurdere valg av stoff til brudekjolen som passer best for bryllupet og årstiden. Vil du ha en brudekjole i tykkere materiale som sateng eller brokade for et vinterbryllup, eller et lettere og mer pustende stoff som chiffon eller tulle for et sommerbryllup?

Vær også oppmerksom på at visse stoffer kan være mer eller mindre egnet for visse kroppstyper. Videre får du lese 10 tips til både bruden og gjester om hvilke kjolestiler som egner seg best til bryllup i 2023.

Hvordan du velger en kjole med enkel og elegant stil

En enkel brudekjole kan være en elegant og tidløs løsning for bruder som ønsker å unngå overdådige detaljer. Det kan også være spesielt relevant for sommerbryllup. Du kan variere stilen fra klassisk og moderne til bohemsk stil, og kjennetegnes av enkle linjer og minimalt med broderier.

Spesielt relevant for sommerbryllup

En populær stofftype for brudekjoler er silke, som gir et glatt, elegant og glamorøst utseende. Det er imidlertid et kostbart materiale som passer best for bruder med et høyere budsjett. Men blir du ikke skremt av prislappen, er det et allsidig stoff som kan brukes til alle årstider, men egner seg best om vinteren for varme og isolasjon.

For sommerbryllup anbefales lette og luftige materialer som chiffon, georgette, organza og bomull, mens tyngre og mer strukturerte materialer som fløyel og sateng passer bedre til høst- eller vinterbryllup.

Elfenben og beige er vanlige farger for enkle brudekjoler, men pastellfarger og metalliske nyanser kan også være et alternativ. Tilbehør som smykker og sko bør velges med omhu for å opprettholde en enkel og stilren stil. Les mer: Tips til enkel brudekjole for både sommer og vinter

Blonder for eleganse og formell stil

Blonder har eksistert i århundrer og har opplevd en økning i popularitet de siste årene. Noen av fordelene med å bruke blonder er blant annet at det tildekker kroppens fasong og gir en elegant og romantisk stil. Det er også muligheten til å inkludere blonder i bryllupstemaet, for eksempel i borddekorasjoner og blomsterarrangementer.

En stroppeløs blondekjole med åpen rygg

Det er forskjellige stiler av brudekjoler med blonder å velge mellom, inkludert en stroppeløs kjole med blonder og åpen rygg, en enkel A-line kjole med blonder langs kanten av kjolen og rundt midjen, og en bohemsk stil med blonder over hele kjolen og frynser langs kanten. Les mer: Tips til å velge en brudekjole med blonder

Til Bohemske bryllup ute om sommeren

Bohemske brudekjoler er et populært valg blant moderne bruder. Kjolene er kjent for sin avslappede og romantiske estetikk, og passer perfekt til en rekke forskjellige bryllupstemaer. 

Bohemske brudekjoler er spesielt populære blant de som ønsker å ha en mer avslappet og uformell setting, som for eksempel på stranden eller et hagebryllup.

Først og fremst er det viktig bohemsk brudekjole for å uttrykke sin personlige stil og legge til et naturlig og romantisk preg på bryllupsdagen.

Men det er visse stiltabber du må unngå som kan ødelegge helhetsinntrykket av kjolen. Les mer: Når du skal velge en bohemsk brudekjole til bryllupet

Perfekt for en rekke bryllupstemaer

For bruder som ønsker en mer bærekraftig tilnærming, er det en økende interesse for vintage og second-hand kjoler, eller kjoler produsert av miljøvennlige materialer som økologisk bomull eller hamp.

Om sommeren kan disse materialvalgene være ypperlig i og med at de har god pusteevne og sørger for at du ikke blir for varm. For eksempel en kjole i bohemsk stil kan være et flott alternativ om sommeren når begivenheten finner sted ute i en hage eller på stranden.

Materialer du bør velge på en billig brudekjole

Hvor mye koster en brudekjole, og finnes det gode billige alternativer? Det er mange faktorer som påvirker pris på en brudekjole. Om du er opptatt av merkevarer og vil ha noe helt spesielt for ditt bryllup, kan det fort koste 50.000 kroner og oppover for en eksklusiv designerkjole.

Men hvordan velge en billig brudekjole uten å ofre utseendet på den store dagen? Det er fullt mulig å finne vakre og elegante brudekjoler uten å måtte bruke en formue. Materialer som chiffon, sateng, taft og organza kan gi et dyrt og elegant utseende til en brudekjole, selv om de ikke koster mye.

Tilbehøret kan også spille en stor rolle i å gi antrekket ditt en eksklusiv touch, som smykker som matcher metallene dine, en vakker hårbøyle og en passende blomsterbukett. Med noen enkle tips kan du spare penger på kjolen og likevel se fantastisk ut på bryllupsdagen.

Billig brudekjole uten å ofre utseendet på den store dagen

Sateng er en stivere og glattere stofftype, og gir et mer skinnende og polert utseende. Sateng kan være et rimeligere alternativ til silke, men kan også være mer utfordrende å bevege seg i løpet av festen.

Om du for eksempel vil ha en kort brudekjole vil dette materialet føles for stivt og skli oppover mens du beveger deg. Mens på lange brudekjoler med et elegant snitt kan sateng være et ypperlig alternativ. Les mer: Få en billig brudekjole til å se ut som en dyr designerkjole

Hva skal du velge om du er gravid?

Chiffon er et utmerket valg for gravide, som er et material som passer godt for vår- og sommerbryllup. Dette er et lett og luftig materiale som gir en myk og flytende følelse til brudekjolen. Sammenlignet med silke er chiffon mye rimeligere, og passer for bruder som ønsker en enkel brudekjole med en elegant stil.  Dette kan være et ypperlig alternativ dersom du er gravid under bryllupet.

Mer rimelig, og passer for bruder

Men det er også viktig å merke seg at chiffon ikke er helt uten ulemper. På grunn av sin lette og delikate natur kan det være vanskelig å vedlikeholde, og det kan raskt bli skadet eller revet hvis det ikke håndteres riktig.

I tillegg kan chiffon være litt gjennomsiktig, og det kan kreve spesielle undertøy eller tilbehør for å sikre at det ikke blir for avslørende. Til tross for disse potensielle ulempene, er chiffon fortsatt et flott valg for bruder som ønsker en lett og luftig kjole med en myk og flytende følelse. Les mer: Her får du riktige valg av brudekjole for gravide kvinner

Valg av brudepikekjoler som passer til anledningen

Brudepiker er vanlig i Norge, og er som regel nære venner eller familiemedlemmer av bruden. De er der for å støtte og hjelpe bruden gjennom hele planleggingen og gjennomføringen av bryllupet, og dette innbefatter selvfølgelig å hjelpe bruden med å finne den perfekte brudekjolen og brudepikekjoler til anledningen.

En brudepike skal sannsynligvis bevege seg mye i løpet av bryllupet. Derfor er det viktig å velge materialer som både ser elegant ut og matcher bruden, men samtidig gir brudepikene muligheten for bevegelsesfrihet og ikke er for tettsittende.

Inkluderer å hjelpe bruden med å finne det perfekte bryllupet

Det er viktig å huske på å velge brudekjolen først og tenke på farger og tema på bryllupet, slik at brudepikekjolene matcher. Men det er viktig å tenke over hvilke kjoler du velger til brudepikene om det er enten voksne eller barn som skal stå ved din side på alteret. Les mer: Slik får du en perfekt brudepikekjole til bryllupet

De riktige valgene når du er gjest i bryllup

Som gjest har du mange spennende alternativer for kjole til bryllup i 2023. Bryllupssesongen i år preges av en økende interesse for bærekraftige og miljøvennlige alternativer, samt en vektlegging av individualitet og personlig stil.

Vanligvis har bryllupsinvitasjoner en dresskode som angir hva gjestene bør ha på seg, men det kan fortsatt være vanskelig å finne noe som passer og er elegant.

Vekt på individualitet og personlig stil

Vi skal gi deg noen tips og regler du bør følge når du skal velge antrekk for et bryllup. Vi vil også hjelpe deg med å velge riktig materialer, farger og tilbehør for ulike årstider.

Gjennom å følge disse rådene vil du kunne velge et antrekk som er passende og som vil få deg til å føle deg komfortabel og stilfull hele dagen og kvelden. Les mer: Velg riktig bryllupsgjest kjole med disse tipsene

Men å velge en passende kjole til et bryllup kan være vanskelig, spesielt når man tar hensyn til årstiden. Vi har også samlet noen tips for å hjelpe deg med å velge den perfekte kjolen, enten det er sommer eller vinter. Vi tar også en titt på hvordan du kan bære en lang kjole selv om du er gravid i bryllupet. Du får vite om alt fra materialvalg til tilbehør som passer til anledningen, og hvilke farger du bør unngå for å ikke støte brudeparet eller gjestene. Les mer: Slik velger du lang kjole til bryllup

Kan du bruke en selskapskjole i bryllup?

Mer spennende selskapskjoler kan også være et alternativ, spesielt hvis du kjenner brudeparet så godt eller hvis det er en uformell dresskode. Mens det kan være fristende å gå for en kjole som skiller seg ut fra mengden, er det viktig å unngå noen av de vanligste feilene. Kjoler som er for korte, har for mye utringning eller pynt, er for glorete eller for stramme, kan alle være upassende for bryllupet.

På den annen side kan cocktailkjoler være et spennende valg hvis dresskoden tillater det, men det er viktig å sjekke at kjolen er passende og at du føler deg komfortabel i den. Les mer: Slik velger du perfekte selskapskjoler til bryllup

For glorete eller for stramme kan alle være upassende for bryllupet

En vanlig stilfeil man bør unngå er å velge en rød kjole til bryllupet. Hva betyr rød kjole i bryllup? Fargen rødt er forbundet med lidenskap, og ifølge myter betyr dette at du enten har et forhold til brudgommen, eller at du er hemmelig forelsket i ham.

Om det er foreldrene eller familiemedlemmer av brudeparet som går i rødt, kan dette tolkes som at de er imot bryllupet. Det er altså flere årsaker til hvorfor vi ikke bruker rød kjole i bryllup som vil gi et negativt inntrykk på de andre gjestene.

Velg riktig antrekk til enten vinter- eller sommerbryllup

Når det gjelder valg av kjole til bryllup om sommeren, er det mange tyr til korte og løse kjoler. Men en lang kjole kan også være et flott valg. For å finne den perfekte kjolen, er det viktig å tenke på bryllupets stil og setting, samt å unngå kjoler som er for kort, for trange eller for avslørende. 

Lyse farger og friske mønstre er passende for sommeren, og kjolen bør være laget av et lett og luftig materiale som er behagelig å ha på gjennom hele dagen. Cocktailkjoler kan også brukes til bryllup, men vær sikker på at de er sofistikerte og ikke for avslørende. Les mer: Sommerbryllup kjole til bryllup.

På kaldere årstider er utfordringen å holde varmen. En kjole til bryllup med lange ermer kan være et flott alternativ, samt kjoler med høyere hals for å holde varmen uten å ofre stilen. Langermede kjoler kan komme i ulike stiler og materialer, fra blonder og silke til varme og tykke stoffer som fløyel og ull.

Andre alternativer til kjoler på kalde årstider inkluderer kjoler med tykkere og varmere stoffer som kasjmir, ull og tweed. Populære farger for vinterbryllup inkluderer burgunder, grønt og marineblått, samt nøytrale farger som grått og beige.

Fordeler og ulemper med å handle på nett

Det kan være vanskelig å velge hvor du skal kjøpe kjole til bryllup. Noen velger å gå til fysiske butikker, mens andre foretrekker å handle på nettet.

Netthandel er selvfølgelig den mest praktiske løsningen for de fleste. Det gir deg et større utvalg av kjoler, og man kan enkelt sammenligne priser og stiler fra ulike nettbutikker. Dette kan være spesielt nyttig hvis man leter etter en spesiell type kjole som ikke finnes i lokale butikker.

Men det er også ulemper ved å bestille kjoler på nettet. En av de største ulempene er at man ikke kan prøve kjolen før man kjøper den. Dette kan føre til at man må returnere kjolen hvis den ikke passer eller ikke ser ut som forventet.

Det gir deg et større utvalg av kjoler

Det kan også være vanskelig å vite om man har valgt riktig størrelse, eller om fargen på kjolen stemmer overens med bildet på nettet. Dette er veldig viktig om dere skal for eksempel velge kjoler til brudepiker som skal ha en bestemt farge i forhold til bruden og fargetemaet i bryllupet.

Finner du derimot din drømmekjole i en fysisk butikk, må du regne med å betale langt mer for kjolen enn om du bestiller fra en nettbutikk. Derfor er kanskje det beste alternativet å bestille på nett og få ekte bilder av kjolen tilsendt på e-post før du handler.

På denne måten vet du at fargene og mønstrene stemmer overens med bildene som du finner i nettbutikken. Om ikke størrelsen eller detaljene er helt optimalt, kan du heller ta kontakt med en lokal syerske for å tilpasse kjolen for deg.

Oppsummering

  • Om sommeren kan det være en fordel å velge lette og luftige plagg som er behagelige å gå med i løpet av hele dagen. Om det blir kaldt på kvelden kan du matche kjolen med en pen overdel eller cardigan.
  • For formelle bryllup passer det best med lange kjoler som ikke er for vulgære, og har et løst og ledig utseende med klare og lyse farger.
  • Du kan fint bruke selskapskjoler som cocktailkjoler om sommeren når du trenger noe som ikke blir for varmt. Men pass på at de ikke blir for avslørende og har et for høyt snitt over knærne, og ikke for dyp utringning.
  • Om vinteren kan du gjerne velge en kjole med lange ermer eller høy hals for å holde på varmen, men velg materialer som har god pusteevne og ikke blir for klam i løpet av kvelden.
  • Om du kjøper en billig brudekjole på nett eller selskapskjoler, sørg for at du få sett originale bilder av kjolen før du kjøper slik at du vet at kjolen har de riktige fargenyansene. Om kjolen ikke passer helt, få hjelp av en lokal syerske til å forme kjolen.
  • Les mer om kleskode i bryllup!