Jacob

By Jacob

Velg riktig bryllupsgjest kjole med disse tipsene

Updated on

I mange land er det vanlig å informere gjestene om en dresskode før bryllupet, slik at det blir enklere for gjestene å vite hva de skal ha på seg. Men likevel kan det være vanskelig å finne noe som både passer til bryllupet og ikke stjeler for mye oppmerksomhet fra bruden.

Komplett guide for å velge et passende antrekk til bryllupet

Er det nære venner eller familie som skal gifte seg, er det som regel enkelt å spørre dem om hva de synes du skal ha på deg i bryllupet. Men er det bekjente som du ikke kjenner så godt, er det kanskje vanskeligere å ta den samtalen.

Derfor har vi laget en komplett guide til deg for å velge en passende antrekk for bryllupet som verken fornærmer bruden, eller får deg til å blende inn med borddekorasjonen.

Gjest i bryllup – Kjole regler du bør følge

Stort sett alle disse tipsene nedenfor kan brytes om du har en formening om det blir et formelt bryllup, eller lekent og uformelt. Men det er en regel du må aldri bryte, og det er:

Ikke stjel oppmerksomhet fra bruden
 1. Aldri konkurrere med bruden! Du skal aldri dukke opp i et bryllup ( med mindre dette er spesifisert i dresskoden) i samme kjolefarge som bruden. Ligner det for mye på brudekjolen vil du stjele mye av oppmerksomheten fra bruden, og det vil du absolutt ikke gjøre!
 2. Når du ikke vet dresskoden i bryllupet, er det best å velge en kjole som er mer på den formell. Da er du bestandig på den sikre siden at du passer inn uansett om de ikke har en spesifisert dresskode.
 3. Du bør unngå for korte eller avslørende kjoler, og skal være elegant og tidløs. Når det kommer til fasongen er det viktig at du velger noe som passer best til din kroppsform, enten det er tettsittende rundt midjen eller løst og ledig.
 4. Se etter inpirasjon i bryllupstemaet dersom du vet hvilke blomsteroppsatser brudeparet skal ha eller farger på dekorasjonene. Du vil gjerne anpasse din kjole til disse fargene, men uten å blende inn blant blomsteroppsatser og bordduken.

Valg av materialer og farger og tilbehør

Ved valg av materialer og farger kan det være lurt å tenke over hvilken årstid bryllupet skal foregå. Om det er sommer kan du velge litt lysere farger og lette stoffer som ikke blir for varm. Men om høst og vinter bør du velge tykkere stoff. 

Husk at et bryllup varer i mange timer, fra morgenen til sent på kvelden. Derfor er det viktig å velge et antrekk og sko du føler deg komfortabel å gå med hele dagen. Våren er kjent for sine lyse og friske farger. Tenk på å velge farger som pastellfarger, lyst rosa, grønt, blått, eller kremfarge som reflekterer vårens naturlige farger.

Du kan velge litt lysere farger og lyse stoffer
 • Vår – I Norge kan det være fortsatt veldig kald om våren. Derfor kan du gjerne velge velge lette ull- eller kasjmirbluser eller kjoler som vil gi deg varme på kjølige vårkvelder. Tilbehør kan inkluderer lette sjal, skjerf, eller jakker som kan tas av og på når temperaturen endrer seg. Et par åpne eller lukkede sko med en liten hæl og en fin veske vil gi en komplett stil.
 • Sommer – Velg lette materialer som gir god pusteevne om det er varmt ute. Du kan for eksempel velge bomull eller lin. Silke er også et mykt og lett stoff som er behagelig mot huden. Velg lyse pastellfarger eller lyseblått. Legg til et et par solbriller eller en sommerlig veske for å gi antrekket ditt litt ekstra stil. Unngå tungt tilbehør som kan føles overveldende i varmt vær. Velg et par åpne sko eller sandaler med lav eller middels hæl som er komfortable å gå og stå i på gress eller sand- Se flere tips om kjole til sommerbryllup.
 • Høst – Velg materialer som gir varme og tekstur, som tweed, fløyel, ull, eller strikkede stoffer som ull eller kashmir. Høsten er kjent for sine rike og varme farger. Tenk på å velge farger som brun, rød, oker, oransje, burgunder eller grønn for å reflektere høstens naturlige farger. En passende jakke eller pels kan også gi en touch av eleganse og varme til kjolen. Velg et par ankelstøvletter eller lukkede sko med en liten hæl som gir komfort og varme til føttene.
 • Vinter– Velg varmere materialer som ull, fløyel eller kasjmir, og gjerne en matchende kåpe slik at du holder varmen om du blir mye ute i løpet av bryllupet. Som tilbehør kan du velge å legge til et skjerf eller et sjal i en kontrasterende farge for å legge til litt farge i antrekket ditt. Du kan også velge en pelsjakke eller en pelskåpe for å holde deg ekstra varm og glamorøs. Velg et par sko med en litt tykkere hæl og en ankelstøtte, slik at du kan bevege deg trygt på ujevnt underlag.

Oppsummering

Svar om hvordan du velger riktig kjole
 • Når du ikke har spesifikke kleskoder å gå etter er det viktig å velge en kjole som ikke krasjer med bruden, eller blir for lik en brudekjole. Velg heller farger, materialer og stil ut i fra årstiden. Les våre spørsmål og svar om hvordan du velger riktig kjole.
 • Sørg for at kjolen ikke er for avslørende og velg heller en klassisk og stilren design. Du kan heller fokusere på å sprite opp antrekket med dine tilbehør som sko, vesker og smykker.
 • Et bryllup varer hele dagen. Derfor må du sørge for å velge et antrekk som er komfortabelt å gå med i mange timer.
 • Les også: Få en billig brudekjole til å se ut som en dyr designerkjole