Jacob

By Jacob

Tips for å finne en kreativ bryllupsgave!

Updated on

Her har vi samlet våre tips om noen av de beste bryllupsgavene som vi vet om. Det er viktig å være oppmerksom på at ulike gaver kan passe til ulike bryllupsdager. Generelt sett har unge, nygifte par en tendens til å sette mer pris på gaver til hjemmet enn par som har vært gift i flere tiår. Men vi har gjort vårt beste for å plukke ut fantasifulle bryllupsgaver som passer både for henne og ham.

Det finnes ikke rett eller galt når det kommer til valg av gaver til brudeparet. Til slutt kommer det an på hva brudeparets preferanser er, og hvor godt du kjenner dem. Jo mer du vet om paret som skal gifte seg, jo lettere er det å finne en gave som de vil sette pris på. Et problem kan være at man i mange tilfeller bare kjenner den ene av de som gifter seg. I tillegg er det vanskelig å finne virkelig gode bryllupsgaver som passer begge.

En annen faktor som kan være vanskelig når det gjelder å finne en passende bryllupsgave er prisen. Hvor mye bør en bryllupsgave koste, og hva gir du i bryllupsgave til de som har alt?

Et generelt tips er å gi en gave som brudeparet mest sannsynlig ikke ville kjøpt på egen hånd. En fin bryllupsgave skal være personlig og gjerne kreativ, men bør være en gave som helst er luksuriøs og noe du bare gir bort en gang i livet. Kjenner du andre gjester som er invitert i bryllupet, kan det være lurt å høre om dere kan spleise og kjøpe en kjempefin gave til brudeparet.

Hvis brudeparet er velstående og har mye penger, er det ofte bedre å gå sammen om å kjøpe en gave, enn å kjøpe noe rimelig som kanskje ikke blir satt pris på. Men en fin bryllupsgave trenger ikke alltid være dyr. Det er viktigere at du gir en gave med et personlig preg som brudeparet skal bruke, enn noe som er dyrt, men havner i en boks på loftet.

Vi har valgt ut et utvalg bryllupsgaver som både er unike og likevel av en slik karakter at du kan stole på at gavene blir brukt. Når du kjøper gaver på nett, har du i henhold til norsk netthandelsloven inntil 14 dagers angrerett. Du ønsker selvfølgelig ikke å gi bort noe som paret ønsker å bytte. Det er likevel en trygghet å kjøpe gaver på nett, og det er også enkelt for brudeparet å bytte om de skulle ønske det.

10 gaver som jeg anbefaler til bryllup

#1 Robotstøvsuger

#2 Støpejernsgryte

#3 Global Knivsett

#4 Pizza Maker

#5 Serviettringer

#6 Champagneglass

#7 Lysestaker (Georg Jensen)

#8 Airfryer-ovn

#9 Slowjuicer

10 Melkeskummer

Vanlige spørsmål

Hvordan gi penger i bryllupsgave?

Å gi bryllupsgaver er en gammel tradisjon som ikke bare forekommer i norsk kultur. Stort sett alle steder i verden er gaver en del av bryllupsfeiringen. Men i Kina for eksempel, er det vanlig å gi bort penger i stedet for fysiske produkter. Selv i Norge er det blitt vanligere å gi bort penger, spesielt hvis penger står på brudeparets ønskeliste, på deres hjemmeside for bryllupet eller i bryllupsinvitasjonen. Ønsker du å gi bort penger, bør dette gjøres diskret via en transaksjon.

Det er vanlig å angi hva man ønsker at pengene skal gå til for å gjøre gaven noe mer personlig. Penger er på mange måter en god gave fordi brudeparet da kan kjøpe det de vil, men samtidig kan penger oppfattes som en overfladisk og upersonlig bryllupsgave.

Det kan dessuten være vanskelig å bestemme seg for hvor mye penger som skal gis i bryllupsgave. Med en fysisk gave er det ingen som vet den nøyaktige prisen på gaven. Det vil si at et budsjett kommer ulikt ut hvorvidt du velger fysisk gave eller penger, da man kan få fysiske produkter på tilbud eller det kan se mer “eksklusivt” ut enn pengesummen.

Dersom brudeparet eksplisitt har bedt om penger i bryllupsgave, så er det vanlig at pengene utbetales til Toastmaster i bryllupet, som igjen overfører alle pengene til brudeparet som en engangssum.

Hvor mye gir du i bryllupsgave til søsken, barn eller barnebarn?

Penger og familie er en vanskelig og ofte dårlig kombinasjon. Hvis søskenet ditt skal gifte seg og du vil gi penger, bør du tenke over hvilket behov paret har for penger og hva de trenger det til? Det er ikke noe klart svar når det kommer til sum, men hvis du er mer velstående enn de som skal gifte seg, er det vanlig å gi en større sum penger.

Ellers er følgende beløp vanlig:

 • Foreldre gir vanligvis rundt kr
 • Besteforeldre gir ofte rundt 3000 kr.
 • Søsken gir rundt 1000-1500 kr.

Disse retningslinjene må selvfølgelig tas med en klype salt.

Hva kan du gi i bryllupsgave?

 • Luksus sengetøy
 • Glass av ulike varianter; vin, øl, konjakk, vann
 • Vaser og lysestaker
 • Kjøkkenutstyr de ønsker seg og som er av god kvalitet
 • Robotstøvsuger
 • Kaffetrakter
 • Champagneglass
 • Støpejernsgryte
 • Kunstglass

Vennen min skal gifte seg, men hva gir du i bryllupsgave til mannen?

Menn er ofte vanskeligere å kjøpe gave til enn kvinner. Er du usikker kan det være trygt å kjøpe en bryllupsgave som kan konsumeres, for eksempel mat og drikke. En annen gave som både menn og kvinner setter pris på kan være et restaurantbesøk eller en passende opplevelse. Ellers presenterer vi flere gaver ovenfor som er beregnet på menn.

Når gir du gaven i bryllup?

En bryllupsgave gis for å gratulere paret. Å gi en gave i et bryllup er ikke mer formelt enn å gi en gave til enhver annen anledning. Det er vanligvis et eget gavebord hvor gjestene kan plassere gavene sine ved ankomst.

Er du invitert i bryllupet, men ikke har muligheten til å delta, er det likevel vanlig å gi en gave til paret. Mange naboer, kollegaer og øvrige venner som ikke er invitert i bryllupet gir dessuten ofte en oppmerksomhet eller gave til brudeparet.