Jacob

By Jacob

Tips til enkel brudekjole for både sommer og vinter

Updated on

En enkel brudekjole kan være en god løsning for bruder som ønsker å unngå overdådige detaljer. De vil heller fokusere på en tidløs og elegant stil. Dette kan være spesielt relevant for sommerbryllup, hvor lette og luftige materialer er mer behagelige å bære i varmen.

Fortsatt ikke for prangende og overdramatisk

En enkel brudekjole med ermer kan også være en god løsning for en brud som ønsker litt ekstra dekning om vinteren.

Vi skal komme med gode tips og inspirasjon til bryllupskjoler som er elegante og tidløse, men som likevel ikke blir for prangende og overdramatiske.

Hva kjennetegner en enkel brudekjole?

En enkel brudekjole kan variere fra en bohemsk stil til klassisk og moderne. En klassisk kjole vil ha enkle linjer laget av et elegant stoff, for eksempel sateng eller silke. De vanligste formene er en A-formet eller kroppsformet silhuett, og har som regel minimalt med broderier.

Har vanligvis minimalt med broderi

En mer bohemsk stil passer kanskje bedre til et utendørs bryllup. Denne stilen kjennetegnes med lange og flytende silhuetter og kjolene er som regel laget av myke og naturlige stoffer som bomull, lin eller chiffon. Kjolene er har ofte vintage detaljer som blonder, broderi eller frynser.

#1 Valg av riktig sommerkjole

En av de viktigste faktorene når det gjelder brudekjoler om sommeren er passformen. Brudekjolen bør ha en komfortabel passform som er behagelig å bevege seg i. En A-line brudekjole eller empire-silhuett er en god idé, ettersom disse utformingene gir god bevegelsesfrihet og pusterom. En kjole med stropper eller uten ermer vil også bidra til å holde deg kjølig i varmen.

Komfortabel passform som er behagelig å bevege seg i

Når det kommer til materialet til brudekjolen, bør du velge stoffer som er lette og luftige. Chiffon, georgette, organza og bomull er alle gode valg for sommerkjoler.

Disse materialene lar huden puste og bidrar til å holde deg kjølig i varmen. I tillegg kan du vurdere å velge en kjole med et tynt fôr, slik at den ikke blir for tung eller klam når temperaturen stiger. Finn mer inspirasjon for kjoler til sommerbryllup.

#2 De beste kjolevalgene for kalde årstider

Når du velger en brudekjole for vinteren eller høsten, bør du tenke på formen og materialet på kjolen. Velg gjerne en enkel brudekjole kjole med ermer for å holde deg varm.

Imple brudekjole med ermer for å holde deg varm

Du bør velge materialer som er litt tyngre og mer strukturerte. Fløyel og sateng er gode alternativer for vinter- eller høstbryllup. Disse materialene vil gi kjolen din en vakker glans og tekstur som vil gi en flott glans under belysning. Hvis du vil ha en mer bohemsk stil, kan du velge en brudekjole med blonder eller et tynt strikket stoff.

#3 Valg av farger som passer til bryllupstemaet

Selv om hvitt, elfenben og beige er de vanligste fargevalgene for enkle brudekjoler, kan det også være andre fargevalg som pastellfarger eller metalliske nyanser. Det er viktig å velge en farge som passer til din personlige stil, bryllupstema og stemning.

Elfenben er en populær farge for enkle brudekjoler, spesielt fordi det kan se mykere og mer naturlig ut enn ren hvit. Elfenbensfarget kjole kan variere fra en varm gulaktig farge, til en kjøligere blåaktig farge, og det er viktig å velge en farge som komplimenterer hudfargen din.

Andre valg som pastellfarger eller metalliske nyanser

Beige brudekjoler kan også være enkle og elegante, spesielt hvis de er i en lys nyanse. Beige kan gi et mykt og naturlig utseende, og det kan være en fin alternativ farge for bruder som ønsker å skille seg litt ut, eller ønsker å ha en bohemsk brudekjole eller vintage stil.

#4 Tilbehørene gjør hele forskjellen

I tillegg til valg av farge bør du også tenke over tilbehøret du skal ha på deg. Her kommer vi med flere tips for å holde stilen enkel og stilren:

Smykker: Velg et par enkle dråpeformede øreringer eller små studs i sølv eller gull, eller et subtilt halskjede kan være alt som trengs for å fullføre en enkel brudekjole. Velg smykker som ikke tar fokuset vekk fra kjolen, men heller gir den litt ekstra glans.

Sko: Skoene du velger til brudekjolen bør være komfortable og enkle i designet. Klassiske pumps eller elegante sandaler vil se flott ut med en enkel brudekjole.

Et par enkle dråpeøreringer

Slør eller hårtilbehør: Hvis du ønsker å ha et slør eller hårtilbehør, bør du velge en som er enkel og i samme stil som brudekjolen. Et lite slør eller et hårtilbehør som en blomsterkrans vil gi en romantisk touch til kjolen.

Belte med sløyfe: Hvis du vil gi kjolen litt ekstra form eller markere midjen din, kan du vurdere å legge til et enkelt belte med sløyfe i samme materiale som kjolen.

Jakke eller sjal: Hvis du skal gifte deg om høsten eller vinteren, kan en jakke eller et sjal være nødvendig for å holde deg varm. Velg en jakke eller et sjal i samme farge og stil som brudekjolen for å fullføre utseendet.

Tilbehørsvalgene du gjør fremhever

Oppsummering

  • Velg en enkel brudekjole som passer til bryllupstemaet. Om teamet er mer moderne og uformelt velger du en elegant og stilren kjole. Om du har et mer blomstrete bohemsk tema kan det være fint om kjolen gjenspeiler dette. Les om flere valg av stoff til brudekjole her.
  • Om sommeren bør du velge lette og luftige materialer, mens på kaldere årstider kan du gjerne velge tykkere materialer som holder på varmen.
  • Tilbehørene har alt å si på en enkel brudekjole. Det er viktig at tilbehørs valgene du gjør fremhever kjolen og ikke stjeler for mye oppmerksomhet.