Jacob

By Jacob

Slik velger du lang kjole til bryllup

Updated on

Ta de rette valgene når du velger en lang kjole til bryllup om enten sommer eller vinter. Her kommer vi med flere tips til hvilken utforming og stil du bør velge på de forskjellige årstidene, og i tillegg hvordan du kan bære en lang kjole selv om du er gravid i bryllupet.

Når du velger en lang kjole til et sommerbryllup, er det viktig å velge en kjole som er lett og luftig. Bomull og chiffong er ideelle materialer som har god pusteevne og holder deg kjølig i varmen. Lysere farger og pastellfarger gir en sommerlig følelse, og passer perfekt til anledningen.

Korte ermer eller ermeløse design er også gode valg for å holde deg kjøligere, og en åpen rygg eller lavt utringet kjole kan også gi deg ekstra ventilasjon.

Chiffon er ideelle materialer som har god pusteevne

Noen eksempler på kjolestiler som passer til sommerbryllup inkluderer A-line, empire- og bohemske design.

 • A-line er en klassisk stil med en form som smalner inn mot midjen og flares ut mot bunnen, og er ofte laget av lette stoffer som bomull eller chiffong. For eksempel en lang blå kjole til bryllup i chiffon med enkle mønster vil se fantastisk ut om sommeren.
 • Empirekjoler har en høy midje og en lang, flytende skjørt som gir en elegant og romantisk følelse.
 • Bohemske kjoler har ofte blonder, frynser og blomstermønstre, og er laget av lette stoffer som gir en avslappet og bohemsk følelse. Få mer inspirasjon til bohemske brudekjoler her.

Lang kjole om høst og vinter

Når du velger en lang kjole til et bryllup på kaldere årstider, bør du vurdere materialer som gir varme og komfort. Tykkere materialer som ull og fløyel er gode valg som vil holde deg varm i kulden.

Vurder materialer som gir varme og komfort
 • Dypere farger som burgunder eller mørkeblått flotte fargevalg som matcher høstfargene i naturen.
 • Lange ermer eller skulderputer kan også være gode alternativer for å holde deg varm.
 • Kjoler med høy krage kan også være en fin detalj som vil beskytte deg mot kulden.
 • Et tykt belte kan også markere midjen og gi form til kjolen.

et godt valg for bryllupet når du er gravid

Mange kan synes det er vanskelig å velge en lang kjole når de er gravide, da du må ta hensyn til noen ekstra faktorer når du velger en passende kjole. Cocktailkjoler eller andre sexy selskapskjoler til bryllup er nok utelukket for de fleste. Men her skal du få noen tips som kan hjelpe deg med å finne den perfekte kjolen til å bruke på et bryllup mens du er gravid.

Ytterligere faktorer når du velger en passende kjole
 • Tenk på størrelse og passform –  Sørg for å kjøpe en kjole som passer bra nå, men som også har litt ekstra plass til voksende mage. Velg heller en kjole med litt løsere passform som føles komfortabel og ikke strammer rundt magen.
 • Tenk på stoffet – Du vil sannsynligvis føle deg mer komfortabel i en kjole laget av et lettvektsmateriale som puster og lar huden. Unngå tungt materiale som kan få deg til å føle deg varm og svett, og velg heller materialer som bomull eller viskose. Hvis bryllupet er om vinteren, kan du velge en kjole laget av et varmere materiale som ull eller kasjmir. Få flere tips på stoff til bryllupskjoler her.
 • Tilpass kjolen med riktig tilbehør – Velg smykker og sko som passer til kjolen og som gir et godt inntrykk. Kjolen kan også tilpasses med en jakke eller skjerf som gir deg en ekstra touch av stil, men pass på at dette også er behagelig å ha på seg mens du er gravid.

Oppsummering

 • Når du velger en lang kjole for bryllup om sommeren, tenk over hvilke typer materialer kjolen er laget av. Du vil nok helt sikkert trives i mer lettere stoffer som verken klamrer seg til kroppen eller tar til seg for mye fukt. Bomull, chiffon eller lin er perfekt om sommeren.
 • Velg gjerne kjoler med lyse farger og delikate mønster, men gjerne undersøk litt om hva slag bryllups du skal i, om det enten formelt eller uformelt antrekk.
 • Om du er gravid på bryllupet bør du velge et materiale som strekker seg litt etter kroppsformen din etter hvert som magen vokser, og sørg for å velge komfortable sko som ikke presser for mye når du skal stå eller gå i bryllupet.