Jacob

By Jacob

Her får du riktig valg av brudekjole for gravide kvinner

Updated on

Det å velge en bryllupskjole når du er gravid kan være en vanskelig affære. Du vil gjerne at den ser elegant og sexy ut, og ikke noe som ser for løst og slengende ut.

Men samtidig vil du ikke ha noe som presser eller føles ubehagelig mot den store magen, og det kan være utfordrende å finne en kjole som kombinerer alt dette. Derfor har vi laget flere tips til deg som trenger en elegant kjole men samtidig tar hensyn til alle praktiske detaljer når du er gravid.

Viktige kriterier for en brudekjole når du er gravid

Å velge en brudekjole når du er gravid kan være en utfordring, men det er viktig å finne en kjole som både passer til din voksende mage og fremhever den på en riktig måte.

Det viktigste er å velge en kjole som gir god bevegelsesfrihet, og ikke føles stram eller tung å ha på seg. En kjole med stropper kan gi ekstra støtte til brystene, mens en kjole med korte ermer eller ermeløs kan gi mer bevegelsesfrihet.

Passer din voksende mage og fremhever den på riktig måte

Det enkleste og mest populære alternativet er nok å velge en løs og ledig kjole og deretter legge til et pent midjebelte for å gi den mer form. Dette vil gi det fleksibilitet og ingen bekymringer om magen vokser noe før bryllupet.

Fremfor alt er det viktig å velge stoff som er mykt og pustende, slik at det ikke kjolen klammer seg eller føles ubehagelig mot huden. Silke eller chiffon kan være gode valg for å skape en romantisk og elegant stil. Les mer om populære materialvalg for brudekjoler her.

Eksempel på bryllupskjole stiler som passer for gravide

Empire-stil: Dette er en klassisk stil for gravide kvinner. Kjolen har en høy midje som sitter rett under bysten, og skjørtet faller rett ned i en løs passform som gjør at magen får mye rom til å puste.

A-line: En A-line kjole er en annen flatterende stil for gravide kvinner. Kjolen er tettsittende rundt bysten og midjen, men skjørtet faller i en A-form fra hoftene og ned, noe som gir en vakker silhuett.

Kjolen har høy midje som sitter rett under bysten

Ballkjoler: Ballkjoler kan også være flatterende for gravide kvinner. Velg en kjole som har en tettsittende overdel over bysten og et stort skjørt som kan skjule den voksende magen.

Bohemske brudekjoler: Har du planer om å ha et hagebryllup eller på stranden kan en bohemsk brudekjole være en perfekt løsning med lekre blonder og en løs passform.

Hva skal du ha under kjolen når du er gravid?

Når du skal velge undertøy til brudekjolen din som gravid, er det viktig å tenke på både komfort og støtte.

Velg en BH som gir god støtte til brystene dine og som sitter godt på kroppen. En BH med brede stropper og en bred rygg vil gi ekstra støtte og komfort.

Det er viktig å tenke på både komfort og støtte

Ta på deg en truse med høy midje vil sitte godt på magen din og gi ekstra støtte. Den skal være laget av et mykt og behagelig materiale som ikke gnager eller strammer.

I tillegg kan en strømpebukse kan bidra til å jevne ut huden på bena dine og gi ekstra støtte til magen. Velg en strømpebukse som er myk og behagelig å ha på seg.

Oppsummering

  • Istedenfor å velge en kjole i elastiske materialer kan du heller velge en løs og ledig kjole og deretter bruke et pent midjebelte for å få frem til vakre figur når du er gravid.
  • Du kan finne en rekke forskjellige stiler som passer for gravide, for eksempel, A-line, empire eller ballkjole.
  • Sørg for å velge tilbehør under kjolen som gir deg god støtte og føles behagelig ut gjennom dagen som en høy truse og en strømpebukse i mykt og behagelig stoff.