Jacob

By Jacob

Sommerbryllup kjole til både formelle og uformelle selskap

Updated on

Sommeren er en herlig tid å gifte seg på. Med varmt vær og lange sommerkvelder er dette en perfekt tid for bryllup. Men hva slags kjole bør du velge til et sommerbryllup?

Mange velger korte og løse kjoler om sommeren, men en lang kjole til bryllup om sommeren kan også se helt nydelig ut. Det eneste du trenger er litt veiledning for å få antrekket til å både se sommerlig ut, og passe til både formelle og uformelle bryllup. 

Retningslinjer for sommerbryllup kjole til formelle bryllup

Sommerbryllup er en flott anledning til å ta frem lette og luftige plagg som gir deg en følelse av bevegelsesfrihet og eleganse. Men når det kommer til valg av kjole til sommerbryllup, er det noen ting du bør tenke på for å velge en passende kjole.

Gir deg en følelse av bevegelsesfrihet og eleganse

Først og fremst er det viktig å tenke på bryllupets stil og setting. Hvis bryllupet er formelt og avholdes i en kirke eller annen formell bygning, bør kjolen din være mer konservativ og ikke for dristig. Hvis bryllupet er mer uformelt og holdes utendørs, kan du velge en kjole som er mer avslappet og i en mer uformell stil.

Når du har bestemt deg for formen på kjolen, kan du tenke på farge og mønster. Sommeren er en tid for lyse farger og friske mønstre, for eksempel en kjole av chiffon med blomstermønster eller delikate geometriske mønster.

Kort eller lang kjole til sommerbryllup?

Det er viktig å huske på at du bør unngå kjoler som er for kort, for trange, eller for avslørende for et bryllup. Det skal alltid være en prioritet å ha respekt for bruden og brudgommen. Ved å velge en passende stil, farge og materiale, kan du kle deg i en kort kjole som vil få deg til å føle deg både vakker og komfortabel på et sommerbryllup.

Prioritert å ha respekt for brudeparet

En passende stil for en sommerbryllup kan være:

  1. En kort og luftig kjole med et feminint snitt. En A-line kjole med en utringning, eller en kjole med tynne stropper og et markert midjebånd kan også være flott.
  2. Kjoler med blomstertrykk, pastellfarger, eller lyse farger som mintgrønt, korall og blått kan være passende for et sommerbryllup.
  3. Cocktailkjoler kan også brukes til bryllup, men de bør være elegant og sofistikert. De bør ha over knelengde med kanten rett over eller like under kneet. Den bør være laget av et lett og luftig materiale, og gjerne ha vakre detaljer som blonder. Les mer om selskapskjoler til bryllup her.

Oppsummering

  • Om sommeren kan det være en fordel å velge lette og luftige plagg som er behagelige å gå med i løpet av hele dagen. Om det blir kaldt på kvelden kan du matche kjolen med en pen overdel eller cardigan.
  • For formelle bryllup passer det best med lange kjoler som ikke er for vulgære, og har et løst og ledig utseende med klare og lyse farger. Les mer om dresskoder på bryllup her.
  • Du kan fint bruke selskapskjoler som cocktailkjoler, men pass på at de ikke blir for avslørende og har en for høyt snitt over knærne, og ikke for dyp utringning.