Jacob

By Jacob

Slik velger du perfekte selskapskjoler til bryllup

Updated on

I et bryllup med kjente og kjære er det vel lite som ikke er tilgivelig å ha på seg i et bryllup. Men skal du i et formelt bryllup med en klar dresskode med personer du ikke kjenner så godt, er det flere ting du bør tenke over før du velger en selskapskjole.

Hvordan du kledde deg til bryllupet

Klar, alt kommer ann på tema og hvordan brudeparet skal kle seg. Det er jo ikke alle som har strenge retningslinjer på dette. Men er du usikker, bør du følge våre tips nedenfor slik at du slipper å få negative kommentarer til hvordan du kledde deg til bryllupet.

Feil du må unngå med lange selskapskjoler til bryllup

Selskapskjoler kan være en fantastisk måte å vise frem din stil og eleganse på i et bryllup. Men det er viktig å være oppmerksom på noen av de vanligste feilene som mange gjør når de velger kjoler:

Ikke for kort: Kjoler som er for korte kan være upassende for bryllup, spesielt hvis bryllupet er formelt eller tradisjonelt. Det er best å velge en kjole som er i det minste knelang eller lengre. Velg heller en lang kjole til bryllup som har en formel og elegant stil.

Ikke for mye utringning: Veldig dype utringninger kan se upassende ut i et bryllup. Velg heller en kjole som har en mer moderat utringning, og bruk tilbehør som kan balansere stilen.

Mange lager når de velger kjoler

Ton ned pynten: Paljetter og glitter kan se flott ut på en selskapskjole. Men å velge en kjole med for mye paljetter kan stjele alt for mye oppmerksomhet. Velg heller en kjole med enkle detaljer, og legg til noen elegante tilbehør som fremhever antrekket.

Ikke for glorete: Det er flott å ha fargerike antrekk til et bryllup, men det kan også være lurt å velge subtile farger eller mønster hvis du vil unngå å skille deg ut på en negativ måte. Unngå også å velge en kjole i samme farge som brudepiker eller bruden.

Ikke for stram: En kjole som er for stram kan være ukomfortabel å ha på seg gjennom hele dagen og kan også se upassende ut. Velg heller en kjole som passer godt og fremhever figuren din på en flatterende måte.

Passer en cocktailkjole til bryllup?

Det er vanlig å bruke cocktailkjoler i bryllup, spesielt små bryllup som er mer uformelle. Det finnes mange cocktailkjoler som ikke blir for dristige, men det finnes visse regler du bør følge om du skal velge denne klesstilen:

Visse regler du bør følge hvis du skal velge denne stilen
  • Sørg for å sjekke dresskoden på invitasjonen før du velger en cocktailkjole. Hvis det er et formelt bryllup, kan det hende at en klassisk lang selskapskjole vil passe bedre til anledningen.
  • Cocktailkjoler kan være stramme og sexy, men det er viktig å sørge for at du fortsatt kan bevege deg fritt og føle deg komfortabel i kjolen din hele kvelden.
  • De er også viktig å tenke over både sminke og tilbehør for å passe inn i et bryllup med slike kjoler. Cocktailkjoler er ofte sexy og fengende nok i seg selv, så det er viktig å ikke overdrive. Hold sminken enkel og klassisk for å få det beste resultatet.
  • Velg tilbehør som passer til kjolen din og stilen på bryllupet. Dette kan for eksempel være en elegant clutch-veske, høyhælte sko, et halskjede og enkle øredobber.

Oppsummering

  • For å velge den riktige selskapskjolen til bryllup er det bestandig lurt å gjøre litt research først om tema og setting for bryllupet. Om det er mer formelt så gå for en selskapskjole med litt lengde og ikke for tettsittende og sexy. Les flere stiltips til bryllupskjoler her.
  • Om du skal på et mer uformelt bryllup med feststemning kan en kort og livlig cocktailkjole være midt i blinken. Men sørg for at den ikke er for utringet eller viser for mye hud.
  • Velg tilbehøret til selskapskjolen med omhu. Selv om du velger en selskapskjole som er litt mer dristig, bør tilbehørene tone antrekket ned og legge til litt eleganse.