Jacob

By Jacob

Wix for å lage en norsk hjemmeside

Updated on

Jeg er sikker på at du er her fordi du anser Wix som din hjemmesidebygger . Du har sikkert hørt hypen rundt denne berømte nettsidebyggeren, og du lurer sikkert på om de smarte reklamene og annonsene på Wix-hjemmesiden som overbeviser deg om å bruke dette verktøyet betyr det de sier. Men har Wix det du trenger for å lage et fantastisk nettsted som tar virksomheten din til neste nivå?

Hva er fordelene og ulempene med Wix? Dekker den en global skala og er tilgjengelig i land som Norge? Utkonkurrerer Wix andre hjemmesidebyggere som Webnode og Site123?

Dette er noen avgjørende spørsmål du må svare på før du arbeider med denne nettsidebyggeren. Denne Wix-gjennomgangen vil hjelpe deg med å svare på noen av disse spørsmålene.

Artikkelen guide deg gjennom alt du trenger å vite om denne nettsidebyggeren. Informasjonen her vil hjelpe deg å avgjøre om Wix er det riktige valget for ditt nettsidebyggingsprosjekt eller om du har det bedre med en alternativ hjemmesidebygger. Så, uten mye omtale, la oss dykke inn ved å svare på det mest avgjørende spørsmålet.

Se også artikkelen min om Webnode. Som er uten tvil min favoritt nettstedbygger og et av de beste nettsideverktøyene for Norge.

Wix er et verktøy for bygging av hjemmesider

Hva er Wix?

Wix er en hjemmesidebyggingsverktøy som lar folk uten programmering, koding og relevant teknisk kunnskap lage tiltalende nettsteder eller e-handelsbutikker. Wix har robuste tilpasningsfunksjoner, et Photoshop-lignende brukergrensesnitt og passende e-handelsverktøy som vil bidra til å ta bedriften din til vellykkede høyder. Som et resultat er Wix den desidert mest populære nettsidebyggeren som er tilgjengelig i dag.

Det er utvilsomt en plattform i verdensklasse som gir millioner av mennesker og bedrifter mulighet til å bygge nettsider og tilstedeværelse på nettet. Fra 2022 hadde Wix over 200 millioner globale brukere. En undersøkelse utført av w3techs avslører også at dette nettbyggingsverktøyet brukes av over 2,9 % av nettsteder som har innholds styringssystem kjent.

Videre viser detaljer om data kuratert av Bulitwith at over 1,6 millioner nettbutikker bruker dette verktøyet for hjemmesidebygging.

Komme i gang med denne nettstedsbyggeren

Det er to alternativer du kan bruke til å bygge et nettsted med Wix. Du kan enten bruke Wix Editor eller Wix ADI (Artificial Design Intelligence).

Bruke Wix Editor

Wix-editoren er det desidert mest innovative og moderniserte alternativet for nettstedbygger på Wix. Å bruke dette alternativet er så enkelt. Først må du trykke på Logg inn -fanen øverst til høyre på Wix-hjemmesiden. Du bør deretter opprette en gratis konto, som bare vil ta noen minutter av tiden din.

Wix tilbyr en mengde maler du kan velge mellom. Når du har valgt ditt ideelle lerret, kan du dra og slippe bilde- og tekstelementer for å tilpasse nettsidene dine. Det er så enkelt som det. En av de beste funksjonene du vil elske ved å bruke Wix-editoren er dens omfattende meny med alternativer til din disposisjon.

tilpasse nettsidene dine

Hvem er Wix Editor for?

Wix-redigeringsalternativet lar deg lage fantastiske nettsider på bare noen få minutter eller timer. Det er derfor et ideelt alternativ for småbedrifts nettsteder, små e-handelsbutikker, bryllupsnettsteder, bloggere, restauranter og fotografer.

Bruk av Artificial Design Intelligence

Wix ADI er et mer avansert alternativ for nettsidebygging som du også kan bruke for nettstedet ditt. Den bruker avansert teknologi for å lage spektakulære nettsteder automatisk. På grunn av automatisering funksjonen, eliminerer Wix ADI-alternativet byrden med å opprette et nettsted fra skaperen. Hvis du ønsker å lage en nettside med minimalt med arbeid, er dette alternativet ditt.
Så hvordan fungerer Wix Artificial Design Intelligence? Alt du trenger å gjøre for å lage et nettsted ved å bruke dette alternativet er å oppgi grunnleggende informasjon som type virksomhet, kontaktinformasjon; verktøyet vil da gjøre resten av arbeidet.

Hvem er ADI for?

Gitt automatisering funksjonen og hastigheten i å lage unike nettsteder, er dette alternativet best for mindre teknologi kyndige nettstedeiere, tidsbegrensede bloggere og travle nettstedeiere. Men selv om Wix ADI lar deg ha et skreddersydd nettsted i løpet av minutter, betyr dens fullstendige enkelhet også mindre fleksibilitet. For eksempel vil brukere ikke være i stand til å dra og slippe bilder, videoer og tekst med letthet, som med Wix-redigeringsprogrammet.
Men uansett hvilken type alternativ du velger for å opprette nettstedet ditt, vil du finne det enkelt å bruke Wix.

Fordeler og ulemper

I dette segmentet skal vi se på noen av fordelene og ulempene ved å bruke Wix.

Wix Editor Fullstendig designfrihet

Følgende er noen av fordelene ved å bruke Wix Site builder:

 • Utmerket netthastighet:
  Jeg er sikker på at du ikke vil ha et nettsted bygget raskt, men har en lav ytelsesrate. Nettstedets hastighet er en stor determinant for suksessen til ethvert nettsted. Tidligere rapporter har indikert at netthastigheter direkte påvirker fluktfrekvenser og konverteringsfrekvenser. I følge en Think with Google-rapport øker en økning i sideinnlastingstid fra ett sekund til tre sekunder fluktfrekvensen med 32 %. Wix.com er mer enn bare en nettstedbygger. Den er designet for å gi de fleste nettside hastigheter du kan tenke deg. Wix-nettsteder har vist seg å være utrolig raske. Tidligere tester har vist at Wix-nettsteder har en tendens til å være raskere enn nettsteder bygget på av andre verktøy.
 • Flere tilgjengelige maler: De fleste verktøy for nettstedbyggere jeg har brukt før, som Site123 og Webnode, har vist seg å være rike på maler. Wix slutter seg til kategorien nettstedbyggere som tilbyr et bredt spekter av maler. Wix tilbyr over 800 maler, et enormt antall etter alle standarder. Det som er bra med å bruke en nettstedbygger som gir flere maler, er at den hjelper som en ressurs for webansvarlige som ønsker å bygge nettsider fra bunnen av og fungerer som inspirasjon for nettbyggere som ønsker å lage overbevisende og attraktive nettsider.

  Disse malene er tilgjengelige i forskjellige kategorier, alt fra. maler for firma bryllup nettsider til reise- og turisme maler. Det som er mer fascinerende er at disse malene kommer med forhåndsdefinert innhold. Så du kan enten bygge fra det, eller du kan like godt velge å bygge fra bunnen av.
 • Intuitivt og nyttig dra og slipp-grensesnitt: Dette er utvilsomt hjertet til Wix. De fleste jeg har samhandlet med sier at de valgte Wix på grunn av det intuitive dra-og-slipp-grensesnittet. Det viktigste for meg er at det er enkelt å bruke Wix-grensesnittet. Nybegynnere nettstedbyggere vil finne Wix-verktøyet som et utmerket valg. Selv med sin store enkelhet, har Wix kraften til å gjøre nettstedet ditt til et kraftsenter, for all del. Mobil Redigeringsfunksjonen til Wix lar brukere se nettsider slik som de vil se ut om man bruker mobile enheter.
 • Alt-i-ett-løsning pluss tonnevis med støtte: Tenk deg at du får problemer med Wix-nettstedet ditt, alt du trenger å gjøre er å kontakte Wix, og du vil garantert få den hjelpen du trenger. Du kan kontakte støtteteamet deres via e-post eller telefon. Wix gir også klare og interaktive vanlige spørsmål du kan bruke for å finne en levedyktig løsning for problemet ditt.
 • SEO-vennlig: Du vil at Wix eCommerce nettstedet ditt skal være synlig i søkemotorer. Som standard hjelper Wix med å forbedre synligheten din i søkemotorer. Alt du trenger å gjøre er å gi den litt veiledning. La den for eksempel få vite flere detaljer om nettstedet ditt, så vil det gjøre det tunge løftet for deg. Wix hjelper deg med å fylle ut metadata, for eksempel nøkkelord-tagger.
rik på maler

Følgende er noen av ulempene ved å bruke Wix Site builder

tilpasse-nettstedet-ditt
 1. Brukere kan ikke bytte ut maler: Dette kan være at jeg er masete, men jeg synes det er plagsomt at innhold med Wix ikke kan overføres fra en mal til en annen. Så her er et varselsord, velg alltid malen din med omhu, fordi å endre mening i fremtiden vil innebære manuelt arbeid.
 2. Startplan eliminerer ikke annonser: Nettstedsannonser bør være til nytte for deg, spesielt der det er et gebyr involvert. Wix-startplanen for fem dollar per måned eliminerer imidlertid ikke Wix-baserte annonser. Hvis du fjerner disse annonsene, må du oppgradere til et dyrere abonnement.
 3. Dra og slipp-funksjonen kan begrense fleksibiliteten
  Selv om dra-og-slipp-funksjonen er utmerket, kan det fortsatt være vanskelig å få et design til å se akkurat slik du vil ha det. Det kan ta mer tid å designe et nettsted på Wix enn de fleste tror det gjør.

Hvor mye koster Wix?

Wix tilbyr forskjellige planer som kommer med forskjellige kostnader, avhengig av hva man velger. De første fem planene er ment å møte behovene til vanlige nettsteder, mens de tre siste er ment for Wix eCommerce-nettsteder. Standardplanene varierer fra en helt gratis plan til en VIP-plan på $39,00/måned. Her er en tabell som viser planene, funksjonene og prisene deres.

Hvor mye koster Wix?
Planprisfunksjoner EnGratis
Starter$0,00For å teste Wix-hjemmesidebyggeverktøyet
Combo$14,00/månedPerfekt plan for et enkelt nettsted
Ubegrenset$18,00/månedUbegrenset båndbreddeFlere markedsføringsverktøyPerfekt for en voksende bedrift
Pro$23,00/månedBest for e-handelsnettsteder
VIP$39,00/ månedAlle funksjonene nevnt ovenfor Prioritet for kundestøtte
Business Basic$23,00/månedAlle topp e-handelsfunksjoner
Business Unlimited$27,00/månedProduktvurderingsfunksjonerDropshippingAbonnementssalg
Business VIP$49,00/månedAlt nevnt ovenforLojalitetsprogramSalgsskattkalkulatorKundestøtteprioritet 

Sammendrag

 • Wix for Norge er en av de beste nettstedbyggerne i verden. Den har et bredt utvalg av funksjoner, og du kan bruke Wix til å lage en enkel hjemmeside samt for å sette opp et e-handelsnettside med høy ytelse.
 • Wix kan brukes gratis. For å bruke gratisversjonen av Wix vil du ikke kunne registrere et eget domene. Gratisversjonen er imidlertid en god måte å komme i gang og faktisk teste systemet før du bestemmer deg for å kjøpe ditt eget domene. Du kan komme i gang med Wix gratis her.
 • Men før du velger å bruke dette verktøyet, er det viktig at du forstår hvordan det fungerer, dets nøkkelfunksjoner, dets fordeler og dets ulemper. Det ville hjelpe om du også forsto planene og de tilhørende prisene. Denne artikkelen har gitt alle detaljer du bør vite om Wix. Det er nå opp til deg å bestemme om du vil bruke denne nettstedsbyggeren eller ikke.
 • En annen lignende nettstedbygger som er min absolutte favoritt er Webnode. Webnode har gode lastetider for Norge og har blitt en populær sidebygger for Norge på grunn av sin enkelhet. Les mer om Webnode og test systemet gratis her.

Legg igjen en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.