Jacob

By Jacob

Webnode: En Anmeldelse for å Lage en Enkel Nettside

Updated on

Webnode er en veletablert plattform og et virkelig godt alternativ for de som ønsker å lage sin egen bryllupsside. Dette er fordi nettsider for bryllup og arrangementer er midlertidig, noe som betyr at du kan bruke Webnodes plattform gratis uten å kjøpe en egen domene. (Mer om det nedenfor)

Webnode er opprinnelig et sveitsisk selskap og ble for bare noen år siden sett på som en oppkomling til de større og markedsledende amerikanske systemene.

I dag regnes Webnode, med sine 30 millioner brukere over hele verden, som en av de ledende nettsted-byggere som finnes, både i Norge og internasjonalt.

Suksessen deres skyldes hovedsakelig at de har klart å utvikle en tjeneste som er i verdensklasse i alle sammenlignbare kategorier for nettstedbyggere. Grunnen til at jeg liker Webnode er fordi systemet er enkelt å bruke. I løpet av noen få minutter kan du få bloggen eller nettsiden din på nettet.

I tillegg er plattformen godt etablert i det norske markedet. Dette betyr at nettsiden din vil lastes raskt og i tillegg dekker alle de vanligste behovene som brukere i Norge har (ett av dem er maler for å bygge stilige bryllupsnettsider).

Så hva er Webnode? Nedenfor er min anmeldelse av Webnode. Jeg har som mål å forklare hva systemet er og hva fordeler og ulemper med å bruke systemet er.

Les mer om Webnode for Norge her og hvordan du kan bruke systemet gratis.

Hopp direkte til konklusjonen av denne artikkelen her.

hvordan du kan bruke webnode

Hva er Webnode og er systemet bra for Norge?

Webnode er en nybegynner plattform. Tjenesten er laget slik at hvem som helst enkelt kan bygge en bryllupsside, firmanettside eller blogg. Tjenesten er helt nettbasert og passer for nybegynnere fordi du har alt på ett sted: webhotell, nettsidebygger, domeneregistrering, nettbutikk, support, apper osv. Webnode får du raskt en fin nettside. De har også en «dra-og-slipp»-funksjonalitet, med denne kan du enkelt tilpasse oppsettet slik du vil ha det og legge tekst, bilder og andre ting der du vil ha det.

Når jeg sier at systemet passer for nybegynnere, kan det tolkes som at plattformen ikke er like bra som sammenlignbare systemer på markedet. Det er på mange måter et definisjonsspørsmål hva som er innenfor begrepet «bra», men mange avanserte brukere, bedrifter og nettgründere velger også å bruke Webnode til sine profesjonelle sider. En fordel med dette systemet er at du betaler for det du trenger. En nybegynner trenger ikke mye funksjonalitet, ledig plass osv. og kan bruke systemet helt gratis.

Det er viktig å vite at du aldri kan få din egen nettside gratis (med hvilket som helst system) hvis du velger å få ditt eget domene. Dette er fordi domenet ikke kan registreres gratis. Men Webnode lar brukere bruke et underdomene av Webnode gratis, og det er typisk egnet for formål for de som starter en nettbutikk eller små blogger etc. (Du kan selvfølgelig velge å betale senere for Webnode og deretter konvertere nettsiden din til å bruke ditt eget domene, men etter dette er det ikke lengre gratis).

Profesjonelle brukere som bygger store sider med hundrevis av sider har helt andre krav og betaler derfor for Webnodes premium tjenester.

Hvis du leter etter en nettstedbygger, lurer du sannsynligvis på hvorfor så mange brukere bestemmer seg for å bruke akkurat denne plattformen? Webnode egner seg for å lage nettsider for de vanligste behovene.

Hva vet vi? Du starter kanskje en skjønnhetssalong, manikyr salong, restaurant, kafé eller bare ønsker å komme i gang med en nettside for et arrangement eller en nettside? Da er det bra med en løsning hvor du raskt kan komme i gang og også bruke profesjonelle maler/temaer til ditt spesifikke formål.

Du trenger ikke leie et dyrt nettbyrå for å være synlig på nett. Plattformer som Webnode trenger du heller ikke noen teknisk kunnskap eller tidligere erfaring med å bygge nettsider.

du kan starte en bedrift

Generelt er det en håndfull plattformer som kan konkurrere med Webnode. Men mange av disse er lite etablert i Norge. Ved å velge en tjeneste som brukes av mange norske brukere, kan du regne med at nettsiden din ligger på servere som er ment å betjene Norge, noe som gjør at nettsiden din laster raskt for norske brukere.

De beste systemene etter min mening, foruten Wix er Site123 og WordPress. Imidlertid er Webnode min absolutte favoritt for alle som ønsker å lage et flott nettsted. WordPress er for eksempel mye mer komplisert og krever mer kunnskap for å komme i gang. WordPress er også bra, men passer for mer avanserte brukere.

Alle disse systemene tilbyr service i verdensklasse og det er egentlig ikke noe norsk system som i det hele tatt kommer i nærheten av disse, enten det gjelder: brukervennlighet, funksjonalitet, design eller noe annet.

Her er eksempler på nettsidene som du kan lage på ett sekund og med et resultat som er penere og bedre, til og med bedre enn mange sider som koster store summer å designe og produsere:

 • Bryllups nettsteder: Velg en ferdig mal som er beregnet på bryllup. Endre malen og legg til dine egne bilder, farger og gavelister etc. Vanskeligere enn det er det ikke for å få en pen nettside.
 • Bedrifts nettsteder: Uansett størrelse og behov vil du enkelt kunne lage en profesjonell side. Eksempler: Kafé, Restaurant, butikk, grossist, etc.
 • Sportsklubbens eller klubbens hjemmeside.
 • Konsulent nettsteder: Representerer du en bedrift som ønsker å markedsføre sine tjenester innenfor et spesifikt område? Det er flere maler å velge mellom som gjør siden din minst like profesjonell som om du hadde bestilt den fra en profesjonell utvikler.
 • Nettsted for ideelle aktiviteter: Det finnes en rekke maler å velge mellom. I tillegg er det også funksjonalitet for å muliggjøre donasjoner mm.
 • Portefølje for fotografier og media: For de som er frilansere eller ønsker å nå ut med sine bilder, kvalifikasjoner eller tjenester.
 • Personlig nettside: Du kan også lage din egen nettside som ikke har noen kommersiell hensikt overhodet. Webnode tilbyr en rekke blogg maler og vanlige nettside maler.

1. En komplett tjeneste til tross for enkelheten

maler for enkelhet

Plattformen er ikke den mest avanserte tjenesten som er tilgjengelig på markedet, med Wix får du for eksempel flere kompatible funksjoner. Webnode er enkel og også komplett nok til de fleste behov. Hvis du for eksempel vil legge til en nettbutikk på bloggen eller nettsiden din og begynne å vippe produkter, er det så enkelt som det.

Det er imidlertid greit å vite at det finnes bedre systemer på markedet for å bygge egen nettbutikk. Webnode egner seg hovedsakelig for mindre og enklere nettsider.

Plattformen skiller seg ut for å være i toppen når det kommer til design. Du vil ikke få en bedre nettside med noen annen plattform. Alle tilgjengelige maler er designet for formålet med hver mal.

Selv om det finnes systemer som har flere kompatible apper enn Webnode, finner du flere programmer enn du trenger. Du kan slå på funksjonalitet for sosiale medier (deleknapper, app for nyhetsfeeds, YouTube, popup-vinduer, Google maps, glidebryter for attester og hundrevis av andre funksjoner).

2. Slik får du en gratis nettside

Når du har registrert deg som bruker har du mulighet til å lage en helt gratis nettside eller blogg via et underdomene til Webnode.

Selvfølgelig er det flere begrensninger på å bruke systemet gratis. Du får for eksempel begrenset ledig plass og hastighet til siden din, men selv om du bruker en gratis versjon vil du merke at plattformen fungerer bedre enn du forventet.

Jeg anbefaler som regel alltid at du starter med å teste gratisversjonen for å sikre at plattformen fungerer slik du ønsker med tanke på layout, funksjonalitet, kundeservice osv.

Dersom du da mener at plattformen fungerer tilfredsstillende kan du enkelt oppgradere til en bedre servicepakke etterpå..

En stor fordel med Webnode er nettopp om du ønsker å lage en midlertidig nettside og ikke trenger ditt eget domene. Hvis dette er målet er gratisversjonen mer enn tilstrekkelig. I tillegg er Webnode sannsynligvis det billigste systemet tilgjengelig på markedet hvis du velger å betale for siden din senere.

hvordan få en gratis nettside

Som premium kunde kan du koble til ditt eget domene. Grovt sett er det tre forskjellige abonnementer du kan velge mellom. De er gradert i en stigende prisskala hvor du får mulighet til å bruke mer plass og mer funksjonalitet til de dyrere pakkene.

De dyrere pakkene inkluderer også din egen unike e-post for nettstedet ditt og automatisert funksjonalitet for sikkerhetskopiering. Det kan være greit å ha egen e-post med firmanavn hvis du for eksempel ønsker å lage en bedriftsside for å virke mer profesjonell.

Fordeler med Webnode:

 • Topp! Du trenger ikke lese noen instruksjoner for å forstå hvordan du bruker systemet. Alt føles intuitivt med moderne maler som du kan velge mellom. Systemet kommer med moderne og brukervennlig dra-og-slipp-funksjon. Du kan også enkelt endre malen hvis når du vil hvis du føler for en oppgradering eller prøve på en ny layout
 • Utsett reklame etc på nettstedet ditt! Selv om du velger å bruke gratisversjonen deres. Mange andre produkter som tilbyr nettstedbyggere gratis kompenserer for dette ved å eksponere annonser etc på brukerens sider. (Bare en diskret tekst vises i bunnteksten på nettstedet ditt som erklærer «opprett et nettsted gratis med Webnode». Det er gjort veldig diskret og jeg tenkte ikke på det selv før jeg hadde jobbet med nettstedet vårt på en stund)
 • Skalerbarhet og for internasjonal bruk. Systemet er optimalisert for flerspråklige nettsteder. Du kan enkelt oversette sidene dine til mer enn 20 forskjellige språk
 • Dekker mange behov! Du har en mengde maler å velge mellom som dekker alle tenkelige behov, alle maler kan tilpasses ettersom hvordan du liker dem. Bare legg til, slett eller flytt delene du ikke vil ha eller trenger. Det er enkelt å modulere på bloggen din, slik at den blir personlig og stilig (men det som irriterer meg er at det ikke er mulig å legge til felt for eventuelle kommentarer til blogginnleggene mine)
 • Fullstendig funksjonell støtte! Nyhetsbrev og deling funksjonalitet for sosiale medier. Integrer med google maps eller Youtube
 • Funksjonalitet for SEO. Systemet er satt opp slik at du enkelt kan optimalisere innholdet på bloggen eller siden din (SEO). Systemet er også integrert med Google analytics, dette betyr at du kan følge utviklingen av bloggen eller siden din og lage rapporter for å analysere hvilke sider seerne dine klikker på osv. Kort fortalt må siden din bygges etter en bestemt struktur for tekst som du har skrevet om på bloggen din bør søkemotoroptimaliseres i Google. Du kan enkelt endre og legge til såkalte «Meta-tags» med de søkeordene som du ønsker, for eksempel en side skal gi resultater i Google
 • Responsive temaer. Siden din vil se minst like bra ut, uavhengig om dine seere bruker mobil eller laptop for å få tilgang til nettstedet/tjenestene dine. Det høres kanskje innlysende ut, men faktum er at dette kan være ganske tungvint hvis du for eksempel bygger en wordpress siden. Hvorav, med Webnode er alle maler allerede mobilvennlige. (Du kan gjøre manuelle justeringer, men det er ikke nødvendig)
 • Du får et gratis domene det første året. (Gjelder ikke gratispakken)
 • Rask og jevn bilderedigering. Du vil motta et bredt spekter av estetiske tjenester for for eksempel å endre fargene på bildene dine med filtre eller såkalte «overlays». På samme måte kan du enkelt se på bakgrunnen i bildene dine

Ulemper:

 1. Sikkerhetskopiering tilbys kun til betalende brukere. Detter er dårlig med tanke på at det hovedsakelig er uerfarne webmastere som trenger automatisk backup. Det er enkelt å slette noe man ønsker å kunne gjenskape før man har lært seg hvordan plattformen fungerer
 2. Du får ikke en master domene før du velger å bli en betalende bruker. Som gratisbruker vil du da ha et underdomene, noe som er helt greit hvis du bare vil teste Webnode. På sikt tror jeg imidlertid at de aller fleste Webnode-brukere velger å gå med en av de prissatte pakkene for å få sitt helt eget domenenavn

Oversikt over Webnodes ulike maler

en rekke maler

Det er et stort utvalg av maler å velge mellom og etter min mening er Webnodes maler en av de beste på design. Webnode er en av plattformene som har vært på markedet lenge, de har derfor hatt god tid til å utvikle og forbedre maler og oppsett siden systemet ble lansert.

Det er hundrevis av maler å velge mellom, noe som betyr at du vil ha flere alternativer å velge mellom, enten du starter en moteblogg eller du ønsker å lage for eksempel en nettside for din kafé.

Malene som er tilgjengelige å velge mellom er mobiltilpassede og du har også mulighet til å tilpasse og gjøre dine egne tilpasninger med CSS-kode.

Det er også enkelt å bytte mal hvis du blir sliten eller liker en annen layout. Det er også enkelt å tilpasse malen din med dine egne preferanser når det gjelder farger, fonter osv. I alle maler vil du kunne velge å ha flere nivåer av navigasjonsmuligheter for dine besøkende.

Navigering avhenger altså av hvilken type mal du velger å bruke, men det er også mulig å tilpasse navigasjonen til dine behov.

Det er selvfølgelig også mulig å legge til ikoner og lenker til Facebook, Twitter etc.

Sammendrag vurdering

webnode er det beste alternativet

En god nettstedbygger for nybegynnere

 • Har du aldri laget din egen nettside, bryllupsside eller blogg? Da er Webnode det beste alternativet etter min mening.
 • Du trenger ingen kunnskaper på forhånd for å få en fin og profesjonell nettside. Du trenger ikke å kunne kode eller laste ned apper/programmer fra forskjellige sider på internett. Du har alt på ett sted med Webnode. I tillegg er plattformen et av de mest brukervennlige systemene som finnes. Du bygger nettstedet ditt med «drag-and-drop» funksjon, hvor du ganske enkelt kan dra inn tekst, bilder osv. akkurat der du vil ha dem.
 • Det beste alternativet for å bygge et gratis bryllups nettsted med flotte maler. Se Webnodes bryllups maler her.

Det er enkelt å komme i gang

 • Alt du trenger å gjøre er å registrere deg, velge en passende mal for den typen nettsted du vil bygge. Så er det bare å bruke Webnode sin «dra-og-slipp» funksjon og komme i gang.
 • Du trenger ikke oppgi sensitiv informasjon for å komme i gang med nettsiden din, som kredittkortnummer eller lignende.
 • Du registrerer deg og får nettstedet opp og går raskt. Hvis du velger å ikke fortsette med nettstedet ditt, kan du bare avslutte abonnementet eller ignorere å logge på kontoen din. Her kan du komme i gang med Webnode gratis.

Kan brukes gratis

 • Du kan teste Webnode gratis først, for å sikre at du er fornøyd. (Du trenger ikke betale hvis du ikke velger å oppgradere til en av betalingsplanene. Anta alltid at du må betale for å koble til ditt eget domene).

Bedre enn sammenlignbare alternativer

 • Med noen konkurrerende plattformer som også tilbyr gratis versjoner, du får ikke samme service og funksjonalitet uten å betale. Webnode er en populær og veletablert tjeneste i Norge.
 • Les mer om hvordan det fungerer og test Webnode gratis her.

Legg igjen en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.