Jacob

By Jacob

Dette må du tenke på når du skal velge dress til bryllup

Updated on

Å kle seg til et bryllup kan være en utfordring for mange menn. Det er viktig å velge et antrekk som passer anledningen og viser respekt for bruden og brudgommen. Det finnes flere ulike dresskoder å forholde seg til, og det kan være vanskelig å navigere seg gjennom dem. I tillegg kan det være en utfordring å finne en dress som passer godt og ser bra ut.

I denne artikkelen vil vi gi deg noen viktige tips til hvordan du kan kle deg riktig og elegant i en dress for herrer i et bryllup, slik at du kan føle deg selvsikker og komfortabel gjennom hele dagen. Vi vil også gi deg noen eksempler på ulike dresskoder, slik at du kan velge den som passer best for anledningen.

Viktige tips til dress for herrer i bryllup

Det er vanlig å velge en mørk dress i farger som svart, mørk blå eller grå. Unngå lyse farger som tar for mye av oppmerksomheten bort i fra brudeparet.

En dress skal sitte godt på kroppen,

En dress bør sitte godt på kroppen, men samtidig ikke være for stram eller for løs. Det kan være lurt å få en skredder til å tilpasse dressen til kroppen din slik at den sitter perfekt. Dette gjelder spesielt om du handler dress på nett.

Vanlige tilbehør til dress

  • Skjorte: Velg en hvit eller lys skjorte med lange ermer, og sørg for at den er ren og strøket. Skjorten bør også ha en klassisk krage og mansjetter slik at du kan pynte den opp med pene mansjettknapper.
  • Slips og lommetørkle: En dress i bryllup krever vanligvis et slips og lommetørkle. Velg en farge som passer til dressen og tilbehøret, og sørg for at slipset sitter godt og ikke er for lite. En dobbel slipsknute passer godt til formelle tilstelninger.
  • Skoene: Skoene bør være rene og blanke, og i en mørk farge som passer til dressen. Velger du en sort dress bør du absolutt styre unna brune farger på sko og belte.
Bør også ha klassisk krage og mansjetter

Hva betyr mørk dress i bryllup?

Mørk dress i bryllup betyr nødvendigvis ikke helsort, men kan også refererer til en dress i en mørkere farge som mørkeblå eller grå som er passende for en formell dresskode. En mørk dress i bryllup kan også være kalt «smoking» i enkelte tilfeller. Les mer om smoking jakke her og hvordan de skiller seg ut i fra vanlige dressjakker. 

Når du velger en mørk dress til bryllupet, bør du også huske å velge passende tilbehør som slips, skjorte, sko og eventuelt et lommetørkle for å fullføre antrekket. Husk at du står ganske fritt med tilbehøret når du er i et bryllup for å gjøre antrekket mer fargerikt. Her er noen stiltips:

Referer til en dress i en mørkere farge som mørkeblå eller grå
  • Sort dress: Men en stort dress står du ganske fritt når det gjelder tilbehør. Det er som et lerret som passer stort sett alt av farger på slips og lommetørkle. Men sko og belte bør også være i sort, i og med at det vil se merkelig ut med brune nyanser til en sort dress.
  • Mørkeblå dress: Du kan velge farger som burgunder eller grått på tilbehøret, alt etter årstiden. For eksempel om vinteren kan du velge litt mer mørkere farger, mens om sommeren ser det penere ut med lysere fager på tilbehøret. Sko og belte kan gjerne være i en mørkebrun farge, men husk at du bør velge samme farge på skinntilbehørene dine. Det enkleste er å velge sort.
  • Mørkegrå dress: En mørkegrå dress vil se flott ut med en dypere blåfarge som marineblått eller kongeblått. Gjerne et slips og lommetørkle med hvite prikker for å livne opp dressen. Mørkebrune sko og belte vil se flott ut med den grå fargen, mens sort vil kanskje se mer traust og kjedelig ut.

Oppsummering

  • Når du ikke vet dresskoden på et bryllup kan du gå for en mørk dress i enten sort, mørkeblått eller mørkegrått. Disse fargene er nøytrale og sørger for at du ikke skiller deg ut blant gjestene og tar for mye oppmerksomhet. Les mer om kleskode i bryllup her.
  • Sørg for at dressen du kjøper passer godt til din kroppsfasong. Om du handler på nett kan du eventuelt ta den med til en skredder for  få riktig armlengde og passform til kroppen.
  • Selv om dressen er mørk kan du gjerne bruke fargerike tilbehør for å sprite opp stilen. Fargevalg på slips, lommetørkle og sko har alt å si for å få den perfekte stilen.