Jacob

By Jacob

Beste 5 tips til antrekket når det er en mørk dress kleskode

Updated on

En mørk dress er en tidløs og elegant kleskode som passer til en rekke formelle anledninger, fra bryllup til forretningsmøter og alt imellom. En mørk dress være den perfekte kleskoden for å gi et sofistikert og profesjonelt inntrykk av deg selv. Men hvordan kan du være sikker på at du velger riktig dress og tilbehør, og at du ser bra ut i den?

I denne artikkelen vil vi gi deg topp 5 tips for å mestre den mørke dresskoden på enhver anledning. Fra valg av dress til sko og tilbehør, vil du lære alt du trenger å vite for å se bra ut i en mørk dress uansett hva som er på agendaen.

Hva er vanlig dresskode for mørk dress i bryllup?

Om du ikke har fått noen indikasjoner på hvilke kleskode bruden eller brudgommen ønsker i bryllupet, slår det aldri veil an med en mørk dress. Her skal vi gå gjennom våre beste tips til at du skal se helt fantastisk ut uansett anledning med en mørk dress.

Se helt fantastisk ut uansett anledning med en mørk dress
  1. Velg riktig passform

Når det er kleskode med dress i bryllup eller andre formelle anledninger, er det flere faktorer du bør vurdere for å sikre at du velger en som passer perfekt og ser bra ut. En dress som er for stor eller for liten vil ikke bare se dårlig ut, men vil også være ubehagelig å ha på seg.

Det er derfor viktig å prøve dressen før du kjøper den, og sørge for at den sitter godt på kroppen. Dressen bør være tettsittende, men ikke for stram. For eksempel kan en slank dress med smale skuldre se flott ut på noen, mens en klassisk dress med litt mer plass i midjen kan fungere bedre for andre. Prøv deg fram og se hva som passer deg best. Det er bedre å kjøpe en dress som er for vid og lang i armene og heller gå til en skredder for å gjøre de nødvendige tilpasningene.

  1. Velg riktige materialer

Enten det er snakk om kleskode om mørk dress for kvinner eller menn, er det viktig å velge en dress som er laget av et høykvalitets stoff som vil holde seg bra og se bra ut over tid. Det er også viktig å velge et stoff som passer til anledningen. For eksempel vil en dress i bomull eller lin som er være passende for sommerlige anledninger, mens en ull eller flanell vil være mer egnet for kjøligere vær.

  1. Velg riktig skjorte

En hvit skjorte er det mest klassiske og formelle valget for å matche en mørk dress. Men hvis du ønsker å legge til litt variasjon, kan du velge en lyseblå eller lysegrå skjorte som gir en subtil kontrast mot den mørke dressen. Er det snakk om mørk dress kleskode for damer er det fullt mulig å velge mer livlige skjorter med farger, gjerne av lin eller silke.

  1. Match tilbehøret

Et annet viktig stiltips for tilbehøret er om du skal ha på deg skinn eller lakksko i sort. Da må du også sørge for at beltet ditt også matcher denne fargen, og eventuelt skinnreimen på klokken din. En mismatch i farger på lær og skinn ser ikke bra ut.

Du bør også tenke over metallfargene som du skal ha på deg. Om klokken din er i sølv, bør mansjettknapper, slipsnål eller annet metalltilbehør være i samme farge- til og med beltespennen!

  1. Pynt opp med fargerike detaljer

Du skal i et bryllup, ikke begravelse. Så det går helt fint å pare en mørk dress med litt mer livlige farger på slips, sløyfe eller lommetørkle. Men her er det også viktig at materialene og fargene matcher. Har du gullfargede metaller på deg vil det se fantastisk ut med et mørkerødt slips eller andre varme farger. Om metallfargen din er sølv bør du heller gå for kaldere farger som lyseblått eller grått.

Oppsummering

  • En mørk dress er et tidløst og elegant alternativ til hvilken som helst anledning. Men sørg for at du tilpasser dressen ut i fra din egen kroppsform, da det er veldig usannsynlig at du finner en perfekt dress på butikken rett fra hyllen. Les mer om kleskoder i bryllup her.
  • Skal du i et bryllups med mørk dresskode er det viktig at du ikke ser alt for traust ut. Du bør velge tilbehør som livner opp dressen og får deg til å se festlig ut selv med en mørk dress.
  • Husk at skinndetaljer og metalldetaljer du har tilbehøret skal matche hverandre. Sorte belter med sorte sko, og gullklokke med gullfargede mansjetter, slipsnåler og andre pene detaljer.