Jacob

By Jacob

5 stiler til brudgommens klær som er populære i Norge

Published on

Bruden tar riktignok mye av oppmerksomheten på bryllupsdagen, men det er viktig at brudgommen også tar seg tid til å tenke gjennom sitt antrekk. Hva er riktig for deg, og hvordan kan du få det til å matche brudens antrekk og bryllupstemaet? Her er noen tips for å hjelpe deg med dresskoden.

Når det er snakk om tradisjonelle bryllupsantrekk for brudgommer, har vi en rekke forskjellige stilalternativer. Her skal vi se nærmere på 5 av de mest populære antrekkene du kan velge mellom som brudgom.

Smokingjakken er ofte svart eller mørkeblå
 1. Mørk dress for uformelle og formelle bryllup
  Mørk dress er det vanligste valget for brudgommen, som passer både for formelle eller uformelle bryllup. Velg en dress som passer din personlige stil og tilbehør som kan gi antrekket et personlig preg. En hvit skjorte og dressko er et klassisk valg, og du kan legge til et slips eller et tørkle som matcher brudens kjole eller bryllupstemaet.
 2. Smoking for formelle bryllup
  Smoking er en annen formell mulighet som brudgommen kan velge å gå for. Smokingjakken er ofte svart eller mørkeblå, og smokingskjorten er hvit med doble mansjetter. Tilbehør inkluderer en svart sløyfe og vest eller magebelte. Lakksko er et annet vanlig valg for å fullføre smoking-antrekket. Les mer om smokingantrekk her.
 3. Kjole og hvitt for tradisjonelle bryllup
  Hvis du ønsker å kle deg formelt og tradisjonelt, kan du gå for Livkjole. Dette antrekket består av en kort jakke med to lengre stykker bak, en hvit vest og hvit sløyfe. Det er vanlig å bruke hvite hansker og flosshatt også. Kjole og hvitt er det mest formelle antrekket av dem alle, og hvis det står «antrekk galla» på invitasjonen, kan du kle deg i dette antrekket.
 4. Sjakett for eleganse og eksklusivitet
  Jackett, eller sjakett på norsk, er ofte valgt for bryllup som finner sted før kl. 15:00, og er også passende for utendørs bryllup og seremonier. Selv om sjakett tradisjonelt sett er grå eller svart, kan brudgommen velge å bruke en farge som matcher bryllupets tema eller farger.

  Når du skal bruke en sjakett kreves en spesiell type skjorte med knekk-krage og doble mansjetter for mansjettknapper. Vesten og pastronen skal være ensfarget og mønstret med brokade i grått eller sølv. Brudgommen kan velge å fullføre stilen med en grå flosshatt og hvite hansker.
 5. Bunad for norsk-romantiske bryllup
  Hvis du har en flott bunad som du ønsker å bruke i bryllupet, kan du absolutt gjøre det. Som brudgom bør du ta hensyn til brudens kjole og bryllupstemaet når du velger bunad som antrekk. Hvis bunad passer til bryllupet, så kjør på!

  Tips til brudgommen

  • Husk å velge et antrekk som passer til bruden og bryllupstemaet. Det vil se rart ut om for eksempel bryllupet har en bohemsk setting og at du dukker opp i en bunad. Les om kleskoder og flere feil du bør unngå her.
  • Husk at hvert antrekk har sine egne tilbehør, så rådfør deg om hvordan du skal pynte antrekket på riktig måte.
  • Sørg for at du kjøper eller leier klær som passer fint til din kroppsform og har riktig ermelengde. Tilpass antrekket hos en skredder dersom du handler å nett eller ikke finner noe passende i butikken.
  En dress som passer din personlige stil og tilbehør