Jacob

By Jacob

Er det vanlig å bruke en jackett i norske bryllup?

Published on

Jacket, kalt sjakett på norsk, er et annerledes og spennende alternativ dersom du skal ha et formelt bryllup. Men før du velger dette antrekket er det en etikette du er nødt til følge om du skal bruke en sjakett. Her skal du vå vite mer om historien til dette antrekket og når det passer seg å bruke en jackett i bryllup.

Sjakett er et elegant antrekk som brukes ved spesielle anledninger og bryllup. Men en jackett skal kun brukes på formiddagen frem til klokken 18. Etter dette skifter man til smoking eller kjole og hvitt.

På engelsk kalles sjakett for «morning dress», og derav bruker man det på formiddagen, mens smoking og kjole og hvitt er kveldsantrekk.

Brukt ved spesielle anledninger og bryllup

Selv om sjakett er et antrekk som ikke brukes så mye lenger, har det likevel en stilfull eleganse over seg. Sjakett kan være et flott valg for brudgommer som ønsker å skille seg ut og tilføre litt ekstra stil til den store dagen. Les mer om andre stilvalg for brudgommer her.

Kleskodene ved å bruke en sjakett

  • Antrekket består av flere deler og har en spesiell dresskode. Hoveddelen av antrekket er jakken, som er kortere foran og har en lang hale bak.
  • Jakken er alltid grå eller sort, og det anbefales å velge en sort jakke hvis man er gjest og ikke brudgommen. I tillegg bæres det en vest i samme farge som jakken og en matchende bukse.
  • Skjorten skal være hvit og ha en stiv krage, og det bæres en lys farget slips eller sløyfe. I tillegg skal du ha på deg sorte sko og svarte sokker.
  • Hvis du vurderer å bruke sjakett på bryllupsdagen, kan det være lurt å kontakte en erfaren skredder eller utleiefirma for å få hjelp med valg av antrekk og dresskode.
  • Det kan også være lurt å prøve din jacket på forhånd for å sikre at alt sitter perfekt og at man føler seg komfortabel i antrekket.
  • Les mer om kleskode i bryllup for menn i Norge!