Jacob

By Jacob

Oppskriften til et fantastisk hagebryllup på sommerstid

Updated on

Når en tenker bryllup, tenker en gjerne at det vil bli et nokså kostbart arrangement. En vil gjerne invitere alle en ønsker at skal dele den store dagen med dere, og sammen med det følger stort nok lokale, mat og drikke til alle gjester, pluss alle andre detaljer som pynt, bordkort, invitasjoner, musikk etc. Og med hele 16 050 inngåtte ekteskap i 2021 ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå, kan det være stor rift om de mest populære lokalene.

et fantastisk tips for en super flott dag

Kanskje har man heller ikke et superstort bryllupbudsjett, og ønsker heller ikke å ta opp et stort lån, selv om det er en stor dag som en vil feire på aller beste vis med sine kjære og nære.

Men det finnes råd, hva med å heller arrangere et hagebryllup, som kan bli en mye rimeligere dag ved å følge våre 5 fantastiske tips til en superflott dag.

5 suverene tips til et enkelt bryllup i hagen

Men husk, selv om vi sier enkelt, trenger ikke det å gå på bekostning av hygge og moro for hverken dere eller gjestene. Det er nemlig mye som kan gjøres enklere og en del faktorer som tidligere kanskje var et must, men som i dag til og med faktisk kan skippes.

Så hva med å arrangere dagen akkurat som dere vil, uten å følge alle skikk og bruk regler, og gjøre dagen mye rimeligere enn den trolig ville blitt på tradisjonelt vis. Ja, da er det bare å sjekke ut våre 5 enestående tips til en vakker, moro og fantastisk dag som vi er sikre på at alle vil elske.

 1. Valg av sted
  Det første punktet er å velge sted, og da mener vi jo selvfølgelig riktig hage. Det viktigste her er at dere har et sted som kan romme alle gjestene dere vil invitere. Kanskje deres foreldre eller noen venner har en stor hage dere kan benytte, eller kanskje dere har en fin bygård hvor dere selv bor. Den trenger ikke å være perfekt, vi kommer nemlig tilbake til hvordan dere kan lage fantastisk stemning.
 2. Få hjelp med buffet og kaker
  Alle kjære og nære vil helt sikkert trå til, så lenge dere bare ber om en hjelpende hånd. Det er ikke farlig å be om hjelp! Bare spør om gjestene vil bidra med en kake eller en rett til buffeten. Lag gjerne en liten gruppe på Whatsapp eller lignende, hvor alle kan informere om hva de vil ta med, slik at det ikke blir mange retter av samme slag.
 3. Glem sko og dyr brudekjole
  Ja, for trenger man egentlig det i et vakkert sommerbryllup? Nei, det trenger man ikke. Dropp derfor dyre antrekk som kun skal brukes en gang. Kjøp en vakker hvit kjole på H&M eller Fretex, eller kanskje du har en venninne som vil hjelpe deg å sy eller piffe opp en tidligere hvit sommerkjole? Og når det kommer til sko, hvem trenger vel det? Kan man ikke spasere i gresset barfot og skape en ny trend? Les mer om kjoler till sommerbryllup!
 4. Lag blomsterbukettene selv
  Dere trenger ikke å bestille dyre blomsterbuketter fra den beste blomsterhandelen i byen og kjøpe dyre flotte vaser i samme stil. Nei da, det er er sommer og sol, og dere vil garantert finne masse fint i hagen og ute i det fri. Lag ulike buketter som settes i f.eks Norgesglass – det er både sjarmerende og hyggelig.
 5. Alt trenger ikke å matche
  Til slutt, men ikke minst like viktig – alt trenger å matche. Bruk og lån bord og stoler, dere trenger ikke å leie slik at alt er likt. Det er bare gøy med litt hulter i bulter. Pynt med fargerike duker eller gå for ensfarget om dere foretrekker det. Pynt med lys i trærne som tennes på kveldstid, kanskje et bål i hagen og noen papirlykter. Kanskje dere har noen naboer som vil komme innom å spille litt musikk som en gest til brudeparet, eller ha en høyttaler og la gjestene styre musikken fra deres egne mobiler.

Føler dere disse 5 punktene, er dere garantert et fantastisk bryllup som gjør at det trolig også har litt igjen til den store bryllupsreisen.