Jacob

By Jacob

Med en bryllupsplanlegger blir det hele mye lettere

Updated on

Det som skulle være en fantastisk tid har blitt til et skikkelig hodebry – nemlig selve planleggingen av den store dagen – bryllupet. Kjenner du deg igjen?

Slapp av, du er ikke alene. Mange føler samme frustrasjon, og heldigvis finnes det hjelp!

For det er mye som skal planlegges før dere skal bli smidd i hymens lenker. Det skal bestilles vielse i kirke, rådhus eller tinghus, lokale til middag og fest, det skal pyntes og bli vakkert, det skal bookes dj eller band, og ikke minst skal dere finne brudekjole og dress – eller kanskje to brudekjoler eller to dresser til den kanskje viktigste dagen i livet deres. Ja, for heldigvis fikk to personer av samme kjønn lov til å gifte seg i Norge fra den 1. januar 2009. (Kilde: Store Norske Leksikon: Ekteskapsloven).

Så istedenfor å rive dere i håret og føle at det blir for mye, kan dere heller få hjelp av en bryllupsplanlegger som vil guide dere på veien til drømmebryllupet.

Guide til et fantastisk bryllup

Pris på bryllupsplanlegger og hvilken skal en velge?

Jo, selve prisen kan variere veldig avhengig av flere faktorer – alt fra gratis til et femsifret beløp, eller til og med et sekssifret beløp om dere virkelig vil slå på stortromma. Så la oss se nærmere på de beste tipsene slik at dere enklere kan finne den som passer best for dere.

 1. Hvordan finne den som passer dere best?
  Når vi snakker om bryllupsplanleggere, kan dette være både fysiske personer og hjelp via nettet. Det finnes nemlig flere nettsider hvor du kan få hjelp til enklere planlegging av bryllupet med programmer og huskelister som vil guide dere til et fantastisk bryllup. Mange av disse sidene er helt gratis å registrere seg på og bruke, og dere kan ta beslutninger i deres eget tempo. 
  På den annen side, og hvis dere er villige til å betale for hjelp, kan dere få en fantastisk skreddersydd bryllupsdag ved hjelp av en fysisk person som kan alt om å arrangere en uforglemmelig dag.
 2. Hva kan en digital planlegger hjelpe med?
  Først og fremst er denne løsningen som oftest gratis, og her kan dere få massevis av hjelp, selv om dere i bunn og grunn ordner det hele på egen hånd. Dere kan få assistanse med et godt oppsett over kostnader, slik at dere kan holde dere innenfor budsjett. Dere kan lese mer om bryllupsbudsjett her.

  I tillegg finnes det ofte en kalender som påminner dere om når det er på tide å bestemme seg for eller ta beslutninger som for eksempel bestilling av fotograf, blomster osv. Dere kan også enkelt lage en oversikt over gavene dere har fått fra alle gjester og andre, som gjør det enklere å lage personlige takkekort. Mange steder lar dere også enkelt holde alle bryllupsgjester oppdatert på alle detaljer rundt bryllupet, og dere kan også lage et flott program for den store dagen.
 3. Hva er fordelene ved å velge en profesjonell aktør?
  Denne løsninger sier seg selv at ikke er gratis, men prisene kan variere veldig. Dere bør derfor tenke over om dere ønsker hjelp til både planlegging og design fra start til slutt, kun planlegging, eller kun hjelp på selve bryllupsdagen. Sistnevnte innebærer at dere har tatt hånd om det meste selv, men at en koordinator overtar ca. en måneds tid før selve dagen.

  Hun eller han vil så sørge for at dere får en fantastisk dag helt uten stress og hodebry. Dere kan således bare slappe av og nyte livets viktigste dag og hverandre, ha full fokus på gjester og kun kjenne på den beste lykkefølelse. Hvis det kun er ønskelig med en bryllupskoordinator på selve dagen, kan dere lese mer om å planlegge bryllup her.

  Men husk at profesjonelle aktører sitter på både kunnskap og en rekke kontakter til leverandører, slik at dere slipper å lete så altfor mye selv under hele prosessen ved å velge denne type assistanse. Likevel krever selvfølgelig også denne løsningen at dere tenker godt over og formidler deres ønsker, tar beslutninger og at dere er engasjerte, slik at den store dagen blir akkurat som dere drømmer om.
 4. Hvordan velge rett person og hvordan får vi prisen?
  Noe av det viktigste ved å velge en profesjonell aktør er å velge en person som dere føler dere har bra kjemi med og en som forstår deres ønsker og behov. Det er derfor viktig at dere møter personen før dere eventuelt takker ja til å bruke han eller henne.
  Normalt vil dere under første møte snakke om deres ønsker for bryllupet og hva dere ønsker hjelp til. Etter det første møtet vil dere gjerne få en oversikt over hvilken pris bryllupsplanleggingen vil koste, selv om denne selvfølgelig kan endres underveis om dere for eksempel velger å gjøre noen endringer.
  Prisene varierer naturligvis ut fra deres ønsker for bryllupet og hvor mye assistanse dere ønsker.
 5. Hvor lang tid i forveien bør man booke for å få den beste?
  Dette er faktisk et veldig godt spørsmål, for her gjelder det nemlig å være tidlig ute. Noen av de beste i Norge må faktisk bookes 1 til 2 år før selve dagen. Selv om det kryr av dem i for eksempel USA, er det ikke like mange av dem i Norge, og de kan derfor være fullbooket i lang tid fremover.

Oppsummering

 • Det viktigste er å gjøre det dere føler passer dere best. Noen elsker å arrangere selskap og synes det hele er en stor fryd, mens andre får nærmest vondt i magen bare ved tanken på å arrangere en middels stor fest.
 • Det er viktig at dere tenker over hva det hele skal koste. Ønsker dere et fantastisk eventyrlig bryllup hvor det ikke er mangel på noe som helst? Eller vil dere gjøre det hele litt rimeligere og kanskje heller bruke mer penger på bryllupsreisen eller kanskje andre fremtidsplaner sammen?
 • Husk, det hele er helt opp til dere og deres ønsker for den store dagen!