Jacob

By Jacob

Bli kreativ med våre 5 flotte ideer til bryllupskort

Updated on

Det nærmer seg dagen du skal i bryllup. Gaven og antrekk er på plass, men kortet ligger fortsatt blankt på kjøkkenbenken. Kjenner du deg igjen?

Enkelte vil nok overhodet ikke kjenne seg igjen i problemet, for så snart det kommer en invitasjon til et bryllup, barnedåp eller konfirmasjon, hentes det frem penn og papir og man setter i gang og skriver en sang til selskapet. Kanskje har en gått på en av landets steinerskoler og fått en kreativ start på livet, eller kanskje man bare har det i seg. Ja, visste du at det hvert år går 5000 elever på Norges steinerskoler, og at det er hele 800 lærere fordelt på elevene. (Kilde: Steinerskolen: Kunnskap i Sammenheng)

Andre igjen, kan slite mer med å skulle holde en tale, eller noe så «enkelt» som å skrive et fint bryllupskort. Men ikke fortvil, vi vil hjelpe deg med å skrive et flott kort med våre 5 kreative ideer.

beskriver deres kjærlighet eller personligheter

Hvordan skrive den beste hilsen til brudeparet?

Så hva bør så teksten på kortet inneholde? Skal det være morsomt, vakkert, et dikt, klassisk, eller er det lov til å skrive akkurat det man vil?

Jo, du kan egentlig velge helt fritt, men du bør kanskje ha i bakhodet at det er en gledens dag som handler om kjærlighet og lykke for brudeparet. Men for all del, litt humor er også lov.

Den beste start kan være å sette seg ned og ta en liten brainstorm over hva du forbinder med eller som beskriver brudeparet, og deretter bestemme deg for selve teksten.

Våre beste ideer til bryllupskort tekst

 1. En klassisk hilsen
  Vi starter med kanskje den letteste og som ofte også allerede kan være skrevet på kortet når du kjøper det. Likevel slår det aldri feil, men det er jo litt mer personlig om du faktisk håndskriver bryllupshilsenen. Et godt eksempel her er f.eks «Hjertelig tillykke med bryllupsdagen». Teksten kan enten stå alene, med en kjærlig hilsen fra deg/dere under, eller den kan kombineres med ytterligere tekst om ønskelig.
 2. Teksten fra en sang
  En annen god ide og som kan bli enda mer personlig er å trekke frem en del av teksten på en sang som du vet det kommende ektepar elsker, eller en del av en låt som du selv synes beskriver deres kjærlighet eller personligheter. Men selvfølgelig skal du ikke sette noen i et dårlig lys, selv om det er lov med litt humor så lenge det er passende for brudeparet.
 3. Et dikt eller sitat
  Ja, hva skriver man på bryllupskort som dikt eller sitat? Jo, her finnes det ideer i bøtter og spann. Et godt tips er å søke på nettet etter dikt eller sitat som har med kjærlighet å gjøre. Her har blant annet Ole Brumm og Nasse Nøff en flott samtale som er en sikker vinner: «Hvordan staver man kjærlighet? Spurte Nasse Nøff. Man staver ikke kjærlighet, man føler den, svarte Ole Brumm.»
 4. Et bryllupskort med humoristisk gratulasjon til bryllupet
  Hvis det kommende ektepar er glad i humor som f.eks stand up show eller humoristiske program og serier på TV, kan du jo spille litt på dette. Her kan du for eksempel bruke et sitat fra den tysk-amerikanske kabaretartisten, skuespilleren og sangeren Marlene Dietrich: «Den ideelle ektemann er alltid høflig mot sin kone. Han flørter aldri med andre kvinner, skjeller ikke, drikker ikke, sløser aldri med noe… eksisterer ikke.» Sistnevnte burde få alle til å trekke litt ekstra på smilebåndet.
 5. Et personlig budskap
  Skriv gjerne et kort med et personlig preg. Det kan være å trekke frem ord eller uttrykk som brudeparet ofte bruker og flette det sammen med et minne du har sammen med dem. Med en slik hilsen merkes det at du virkelig har tenkt over teksten på kortet, noe som gjerne kan varme litt ekstra.

Uansett hvilke av de 5 ideene overfor du velger, vil du garantert lykkes med å skrive et bryllupskort som brudeparet vil elske!