Jacob

By Jacob

De beste forslag til en flott bryllupshilsen til brudeparet

Updated on

Er du invitert i bryllup og har kjøpt gave, men undrer over hva du skal skrive som bryllupshilsen til det kommende ektepar? Ja, det er ikke alltid like lett. En vil gjerne ønske brudeparet til hell og lykke med fremtiden, men hvordan skal man formulere hilsenen? Ta gjerne også en titt på vår artikkel om bryllupskort og få enda flere flotte ideer.

Visste du forresten at verdens eldste nålevende ektepar er tilsammen 208 år og har vært gift i 81 år ifølge Guiness rekordbok? (Kilde: Aftenposten: Hva er hemmeligheten bak et livslangt ekteskap? Verdens eldste par vet svaret). Kanskje det kan være en artig detalj å flette inn i teksten? Eller kanskje du ønsker en mer formell tekst som bryllupshilsen på kortet til brudeparet?

få brudeparet til å smile

Ja, det er egentlig bare fantasien som kan stoppe deg. Du kan omtrent skrive akkurat det du vil, så fremt det selvfølgelig er en god hilsen til brudeparet. Her kan du bruke humor, dikt, klassiske hilsener, bibelsitater med mer. Så les videre for å få de beste ideer og bli kreativ.

10 beste bryllupshilsen tips som brudeparet vil elske

De fleste av oss kan trenge litt hjelp og tips på veien til en god hilsen, og kanskje spesielt når det kommer til bryllup. Vi gir deg derfor de 9 beste idéene til et flott kort med bryllupshilsen hvor du ønsker brudeparet all hell og lykke for fremtiden.

 1. Finn et dikt som du mener passer til brudeparet
  Vi har plukket frem et av mange, som kan få brudeparet til å smile litt ekstra når de leser kortet:
  Når ringen er slitt,
  og lokkene grå,
  må kjærligheten forbli,
  like vakker som nå…
 2. En klassisk hilsen til brudeparet
  En klassisk variant er også alltid en sikker vinner. Et godt eksempel på en klassiker er «Ønsker dere lykke, kjærlighet og glede på bryllupsdagen!»
 3. Et personlig preg
  Hvis du skal skrive noen ord til et nære familiemedlem eller noen du kjenner ekstra godt, vil det være ekstra fint å sette et personlig preg på hilsenen. Tenk på hva du forbinder med brudeparet. Har du et minne, eller har paret kanskje noen morsomme personlige egenskaper som gjør at de matcher utrolig godt. Slipp deg løs og skriv ned noen forslag før du bestemmer deg for hva du vil gå for.
 4. Lag en tegning
  Hvis det bor en liten kunstner i deg, kan det være en god og morsom ide å for eksempel tegne paret slik de vil se ut om 50 år – sammen med for eksempel diktet ovenfor eller en personlig hilsen.
 5. Bruk morsom eller vakker lyrikk
  En annen morsom vri er å skrive noe fra et eventyr eller for eksempel et morsomt sitat fra Ole Brumm eller Nasse Nøff i Hundremeterskogen. Her bugner det av visdomsord og gullkorn som lett kan passe som en flott hilsen til venner, så vel som familie, som skal smis i hymens lenker.
 6. Sitat fra bibelen
  Hvis paret som gifter seg har en sterk kristen tro, er det ypperlig å flette inn et budskap fra Bibelen. Dette sørger også for en hilsen med et personlig preg. Faktisk finnes det en rekke vakre budskap i Bibelen om kjærlighet, som for eksempel 1. Korinter 13, 1-13.
 7. Ønsk det nye familiemedlemmet velkommen i familien
  Skriv at du er glad for å ha fått en så fin og herlig ny svigersøster/svigerbror i familien eller «Jeg er så glad for at NAVN fant den rette og at det er akkurat deg!» Samtidig som du ønsker dem hell og lykke for fremtiden.
 8. Bruk humor
  Her kan man bruke alt som måtte passe. Litt humor er lov, det vil skille din hilsen fra alle andres. Her kan du for eksempel skrive noe morsomt som «Mitt beste ekteskapsråd: Elsk, respekter og legg toalettsetet ned» – det vil garantert få frem smilehullene på brudeparet.
 9. Det er ingen regler
  Helt til slutt, skriv det du føler for. Det er ingen regler, men pass selvfølgelig på at det er passende – man skal så klart ikke sette noen i et dårlig lys – meningen er jo å ønske brudeparet til hell og lykke med fremtiden.