Jacob

By Jacob

Noen dikt til brudeparet som er fine å bruke i taler

Updated on

I et bryllup er det som regel flere taler. Noen bryllup har mange taler og sanger, mens andre bare har et par talere. For alle som skal skrive en tale, er det utfordrende å vite hva man skal si. Uansett kan sitater, ordtak og dikt være flotte deler av en tale, eller rett og slett være alt du velger å si.

enten det er en tale fra bruden eller brudgommen

Det finnes mange romantiske og fine dikt til brudeparet, som kan brukes enten det er en tale fra bruden, brudgommen, farfar eller forlovere. Dikt på alle språk kan brukes, da du kan oversette diktet og bruke dine egne ord. Du kan også velge å ta utgangspunkt i et dikt og skrive det litt om slik at det passer deg og brudeparet bedre.

Dikt til bryllup

Det lyriske språket i dikt er noe helt annet enn hverdagsspråket vårt, og kan bidra til den høytidelige stemningen som er i et bryllup. Et velvalgt dikt kan si mer enn du selv klarer, og for enkelte talere er et dikt lettere å fremføre enn å bruke egne ord.

Det viktigste du må se etter når du velger et dikt, er at diktet griper deg og sier noe om det du ønsker å formidle. I utgangspunktet bør diktet være lett forståelig, men velger du et dikt som er vanskelig å forstå, kan det være lurt å forklare hvorfor du har valgt nettopp dette diktet.

På sider som brides.com og kjaerlighetsvigslerne.com, finner du mange flotte dikt. Husk at sangtekster kan leses opp som dikt om du gjør små justeringer.

Diktforslagene under er populære og brukes ofte i bryllup:

  • Magli Elster – Erklæring
  • Arne Ruset – Vi kan ikkje eige kvarandre
  • Egil Ulateig – Ikke for nær
  • Andrè Bjerke – Åtte roser
Kunne jeg gå på hendene