Jacob

By Jacob

Slik arrangerer du et utdrikningslag som alle vil «huske»!

Updated on

Ja, hvor mye man vil huske, kan man jo spørre seg når det kommer til utdrikningslag, men starten vil man i alle fall trolig huske. For det er jo kanskje det de fleste forbinder med denne festen – en fest hvor bruden eller brudgommen må gjennom en rekke utfordringer og drikke champagne og shots gjennom en festnatt uten like før den store dagen.

Dette er dagen som sent tar slutt og man skal drikkes ut med kompisene eller venninnene før en smis i hymens lenker og skal bli en seriøs partner.

fortsett dagen med en god middag og et par drinker

Imidlertid er det ikke alle utdrikkingslag som arrangeres på denne måten. Ikke alle er like glade i alkohol, ville utfordringer eller leker, og det er selvfølgelig noe man også bør ta i betraktning som forlover. Noen ønsker til og med ikke utdrikkingslag, som for eksempel kronprins Haakon før han giftet seg med Mette-Marit Tjessem Høiby 25. August 2001.

Imidlertid ble hans forlover kronprins Frederik fra Danmark fraktet til Egypt av sine kompiser og dratt naken gjennom søla før han skulle gifte seg med sin Mary Donaldson i 2004. (Kilde: Nettavisen: Kongelig utdrikningslag i Egypt).

Så som sagt, her er det mange muligheter – alt fra en liten sammenkomst til en supervill fest som i noen tilfeller kanskje kan bli litt for vill…

Hva gjør man på utdrikningslag?

Som forlover har en jo mange oppgaver, som å underskrive ekteskapsattest, ta hånd om gifteringene, holde tale i bryllupet, støtte og hjelpe. Men den største oppgaven for mange, er trolig den store festen før selve bryllupet.

Og med det kommer jo det store spørsmålet: Hva skal man finne på, hva skal det koste, hvem skal bes, hva vil bruden eller brudgommen synes er gøy eller bli for mye – selv om det jo er en kjent sak at det skal tøyes litt på grensene når det kommer til aktiviteter på utdrikningslag.

Men selv om dagen gjerne skal bestå av overraskelser, skal en også ta litt hensyn til bruden eller brudgommens ønsker. Vil de bare ha en liten hyggelig sammenkomst, som også er blitt mer og mer vanlig i dag, eller vil de ha en vill og hemningsløs fest? Og hvem ønsker dem at skal inviteres, slik at ingen blir glemt. Husk også å ha et budsjett som passer alle, slik at ingen blir utelatt fordi de ikke har råd.

Ja, det er en del å tenke på, og for at det hele skal bli lettere, har vi derfor laget en liste over de beste aktivitetene både for den rolige typen, så vel som den hemningsløse typen. Les også våre beste tips til en morsom og rimelig forlovelsesfest!

5 beste tips til aktiviteter på utdrikningslag

 1. Et opphold eller en dag på spa
  Vi starter med en rolig aktivitet, nemlig et opphold eller en dag på spa, alt etter hva budsjettet tillater. Dette er en deilig opplevelse hvor hele gjengen samles og slapper av i rolige omgivelser. Selv om du kanskje først tenker at dette er en aktivitet for jentene, er det blitt mer og mer vanlig også for gutta.
  Også her er mulighetene mange. Dere kan for eksempel tilbringe noen timer på et spa i nærheten, hvor det serveres musserende og kanskje bruden eller brudgommen får en deilig massasje behandling. Deretter kan dere fortsette dagen med en flott middag og kanskje noen drinker på byen.
  En annen løsning er å ta et spa-opphold som inkluderer en natt eller to, enten i Norge eller utlandet. Her kan et tips være å velge en destinasjon i Øst-Europa, hvor det ofte er mye billigere for spa-opphold og behandlinger, og mellomlegget derfor kan brukes på flybilletter, som også tilbys til svært gode priser.
 2. En helg på hytta
  En annen hyggelig opplevelse sammen med vennegjengen kan være en helg på hytta. Enten det blir en rolig eller våt opplevelse er helt opp til dere, men dette er i alle fall en aktivitet som ikke koster skjorta, i alle fall om en i gjengen har en hytte som kan benyttes. Imidlertid finnes det også mange hytter som kan leies for en billig penge.
  Og hva gjør man så på hytta? Jo, da har man leker som quiz, brettspill og kanskje drikkeleker som kan arrangeres inne, så vel som ute. Ta også en sjekk på nettet etter regler for pakkeleken som alltid er en hyggelig aktivitet på utdrikningslaget.
  Her bugner det av muligheter enten man vil ha en rolig helg eller en helsprø helg med for eksempel after ski på vinterstid. Eller kanskje det finnes en klatrepark i nærheten, hvor dere kan arrangere utfordringer og konkurranser med premier på sommerstid.
 3. Photoshoot
  En annen morsom ide er å arrangere en photoshoot for brud eller brudgom. Bestem et kult antrekk, som f.eks 40- eller 60-talls antrekk, eller kanskje et frekt undertøy? Lei inn sminkør, eller kanskje en i gjengen har gode ferdigheter så sparer dere litt utgifter også der. Deretter plukkes det beste bildet ut og gis innrammet til ektefellen på den store dagen, eller som morgengave.
  Få fotomodellen til å slappe litt ekstra av med servering av musserende og litt snacks, og det vil garantert bli en vanvittig god opplevelse.
  Dagen kan eventuelt også her fortsettes med middag og kanskje en pub til pub runde, hvor det bys på utfordringer og moro. Og hvis modellen selv har lyst, kan jo kostymet være på resten av dagen – om det passer seg slik.
 4. Book et show med middag
  Hvem liker vel ikke et herlig show med middag, drinker, vin, dans og sang? En sikker vinner her er Wallmans Salonger som ligger i Oslo, men også i Åre og Stockholm i Sverige og i København i Danmark. Dere kan booke show med middag eller stand-up sammen med eventuelt hotellovernatting som en pakke.
  Her vil det garantert ikke mangle på moro eller overraskelser for brud eller brudgom, for dere må jo huske å fortelle at det er utdrikningslag og gave til bruden eller brudgommen.
  Oppholdet kan for eksempel kombineres med Spa, shopping, pub til pub runde og en rekke andre aktiviteter.
 5. En dag hvor det ikke spares på noe
  Dette passer nok gjengen som har litt ekstra å rutte med, for her skal det som sagt, ikke spares på noe. Her er det bare å kjøre på. Lei limousine til hele gjengen, la champagnen flyte, dra på den beste restauranten i byen, og fortsett dagen, kvelden og natten med eksklusive barer, utfordringer og god stemning.
  Husk selvfølgelig at her er det glam, penger og champagne som gjelder, og antrekket må derfor også være på plass. Og siden et utdrikningslag som oftest er en overraskelse, må dere selvfølgelig huske å ha antrekket klart også til hovedgjesten!
  Og det er her vi kommer tilbake til det vi startet med – kanskje ikke absolutt alt vil huskes, men kanskje bilder og videoer kan hjelpe med å få frem noen minner fra de sene nattetimer?

Oppsummering

Vi har ovenfor plukket frem 5 aktiviteter som garantert vil sørge for en fantastisk dag eller helg med gjengen før det kommende ektepar står for alteret:

 1. Et opphold eller en dag på spa
 2. En helg på hytta
 3. Photoshoot
 4. Book et show med middag
 5. En dag hvor det ikke skal spares på noe

Uansett hva dere går for, er det alltid hyggelig å bevare minnene. Så lag gjerne et morsomt fotoalbum som gis på den store dagen. Bare pass på at ikke alt avsløres, hvis det ble en nokså våt kveld. Det heter seg jo: What happens in …, stays in…