Jacob

By Jacob

3 stalltips til en rimelig og vellykket forlovelsesfest

Updated on

En forlovelsesfest er en fest hvor man feirer inngåelsen av en forlovelse med venner og familie, eventuelt med et annet par på en romantisk restaurant, eller en middag med begge foreldrepar slik at alle kan bli bedre kjent. Her er det ingen regler som skal følges, og dere velger selv hvordan dere ønsker at deres forlovelse skal feires og hvem den eventuelt skal feires med.

En fest for å feire forlovelsen er nok ikke like vanlig her til lands som i utlandet, selv om det i dag er blitt mer og mer vanlig. Mange velger også å arrangere denne festen for venner før bryllupet, ettersom de kanskje ikke har mulighet til å be alle sammen til middag og fest på selve dagen. Imidlertid er ikke dette samme type fest som et utdrikningslag som dere kan lese mer om her.

gjøre feiringen litt rimeligere

Visste du forresten at en studie fra 2017 viste at kommende brudepar planla å bruke i gjennomsnitt 60.000 kroner på bryllupet? (KIlde: DNB Nyheter: Slik får dere råd til drømmebryllupet)

Vel, med det i mente, vil du nok ha stor glede av å få våre suverene tips til en rimelig feiring av forlovelsen.

Hvordan feire forlovelsen med en rimelig fest?

Enkelte velger å invitere til middag eller fest og stå for hele regningen, og gjestene tar gjerne med en gave til paret. Andre igjen har andre behov for å gjøre feiringen litt rimeligere.

Og det som er så flott er at feiringen ikke trenger å koste skjorta! Nei da, vi gir deg de beste ideer til en fest som alle vil ha glede av og som ikke gjør at dere må grave langt ned i lommeboka. For selv om dere ønsker å feire deres forlovelse, skal det jo gjerne også spinkes og spares til bryllupet.

Så sett av en dato, be de dere ønsker, og send ut invitasjoner til å feire kjærligheten dere i mellom og at dere nå har bestemt dere for å bli smidd i hymens lenker. Her er våre 3 beste tips for at festen skal bli en suksess for en rimelig penge.

  1. Be gjestene ta med en rett fremfor gave til forlovelsesfesten
    Hvorfor ikke invitere til en grillfest i hagen eller parken, og be alle ta med noe å legge på grillen, et tilbehør og noe godt å drikke istedenfor gave? Dette er en hyggelig og rimelig løsning både for dere og alle venner og familie som er invitert. I tillegg er det nokså stressfritt i en tid hvor det gjerne skal planlegges mye annet i forbindelse med det kommende bryllup.
  2. Inviter til fest på puben
    Lag en fin invitasjon og be venner og eventuelt familie om å møte dere på puben for å feire forlovelsen. Kanskje dere til og med velger å feire så kort tid etter forlovelsen at det kommer som en stor overraskelse for mange. Det er jo litt ekstra artig! Og for å hinte om gjøre det rimelig, kan en si i invitasjonen – ta med godt humør og en slant i lommeboka 😉
  3. Det trengs ikke dyre kjoler til en forlovelsesfest
    Tvert i mot! Spar heller på klesbudsjettet til bryllupet. Hvis dere har invitert til fest på sommerstid, kan du finne frem en fin sommerkjole du har i skapet, eller ta på et par kule jeans og en fin topp om dere skal feire på puben. Pynt eventuelt opp antrekket med noe nytt, men rimelig tilbehør. Det er ikke så mye som skal til for å piffe opp et tidligere antrekk.

Vi ønsker dere lykke til med festen og all lykke for fremtiden!