Jacob

By Jacob

Del deres glede med en smakfull trendy meny i deres bryllup

Updated on

Hva er vel kanskje vanskeligere enn å velge hvilken meny deres gjester skal få nyte i deres bryllup? Hva skal man velge? Noe allsidig som alle gjester vil like? Deres favorittretter og desserter, men som kanskje ikke alle vil like? Eller kanskje sesongens råvarer? Ja, valgene er mange og det trenger slett ikke være lett å bestemme seg eller å bli enige om hva dere vil gå for.

Tidene har forandret seg, og i dag er det kanskje ikke like vanlig med tradisjonelle raspekaker og kjøttsuppe til bryllupsmiddagen?

Men frem til 1900 ble det faktisk servert raspekaker til bryllup i Sogn og Fjordane, mens det i Agdenes i Sør-Trøndelag var vanlig med «Kjøtt i mørket». Men når det er sagt, går mange likevel for tradisjonelle retter, selv om det er blitt meget trendy med sesongens råvarer og kortreist mat. (Kilde: Norsk tradisjonsmat: Norske bryllupstradisjoner).

lage vakre menyer

Men om dere velger tradisjonelt, er det jo også mulig å piffe opp rettene ved hjelp av noen som har skikkelig greie på kokkekunst og trender.

Og når dere endelig har bestemt dere for meny, skal jo også menyen skrives og printes ut, og legges ved siden av tallerken til gjestene. En god måte å få en stilig og verdig meny til bryllupet er via Fiverr. Der kan du velge blant en rekke profesjonelle designere som lager en stilig og profesjonelt designet bryllupsmeny for et par hundre kroner, så vel som bryllupsinvitasjoner og takkekort.

Les også: Det perfekte uttrykket med borddekkingen til bryllupet!

Hva er den beste bryllupsmenyen?

Hvis dere leter etter ett enkelt svar her, må vi nok skuffe dere. Her er det flere fantastiske muligheter. Det som imidlertid er det viktigste er å velge noe som dere selv elsker og som dere er stolte av.

Så hva skal vi da velge, spør dere kanskje dere selv? Skal vi gå for den tradisjonelle svinesteken med poteter og tilbehør? Trøndersk sodd, eller kanskje tapas? Eller skal vi kjøre på med mexicanske retter? Eller vent litt, kanskje dere er fra ulike kulturer, og har lyst på en buffet med litt tradisjonelle retter fra begge kulturer? Jo, mulighetene er mange, så la oss se litt nærmere på dem.

Hva er de beste forslag til mat i bryllup?

Når man tenker på bryllupsmiddag, skal det gjerne velges forrett, hovedrett og dessert.

Selv om det tidligere var mer tradisjonsrike retter som ble valg ut fra hvor man kom fra, samt skikk og bruk, er det i dag blitt veldig vanlig å velge akkurat det man vil. Så la oss se på våre beste forslag og ideer. Men husk at det til slutt er deres valg hva dere vil gå for!

Forslag til forrett bryllup

Så fremt dere ikke velger buffet, vil det være nokså vanlig med en liten forrett. Husk, den skal ikke være for stor, dette er jo kun en liten teaser til selve hovedretten. Men sørg for at hele menyen har en rød tråd. I den forbindelse, tenk på om dere ønsker å gå for noe tradisjonelt, kanskje fra områdene dere kommer fra, eller noe annet spennende norsk tradisjonelt? Eventuelt kan dere velge en meny med sesongens herligheter eller kanskje noe helt annet?

Velger dere ut fra sesong, vil det være forskjell på hva som er godt å spise på sommerstid som i motsatt tilfelle vintertid. Snakk med kokken og få forslag til hva som passer best hvis dere velger å gå for sesongens råvarer og kortreist mat.

Nydelig bryllupsmiddag

Etter forrett blir det jo servert hovedrett, og her bør det som tidligere nevnt, velges ut fra hva dere har valgt som tema for bryllupsmiddagen.

Har dere valg tradisjonelt, kjører dere videre på med valget dere har tatt, som f.eks tema fra Trøndelag, Sørlandet, Sogn og Fjordane, tradisjonelt norsk eller eventuelt utenlandsk. Mens hvis dere har valgt sesongens råvarer, er det dette dere bør velge videre på.

Til slutt den søte dessert i et vakkert bryllup

Ja, her kommer jo herligheten som skal avslutte det store deilige måltidet! Velg som sagt ut fra deres røde tråd gjennom menyen. Avhengig av hva dere har valg av tema, kan det her velges epleterte, molter med krem, pavlova, vaniljeis med tilbehør, creme brulee eller det dere måtte ønske av søtsaker som vil fylle alle med glede.

Da gjenstår det bare å si: Tillykke med dagen og Bon Appetit!