Jacob

By Jacob

Vi gir dere svar på de 5 vanligste spørsmål om bryllupsliste

Updated on

Enten dere er midt i bryllupsplanlegging eller er invitert i bryllup, er det kun positivt med en ønskeliste for gjestene, en så kalt bryllupsliste.

For dere som er brudepar, kan dere sette opp en liste som inneholder alt dere ønsker dere, samtidig som den sparer dere for å måtte bytte gaver i etterkant, siden gjestene alltid vil bli oppdatert på hva som er kjøpt eller ikke.

Er du på den annen side gjest, er den også helt perfekt, siden du enkelt får en oversikt over hva brudeparet ønsker seg, priser på de ulike ønskene og om andre allerede har kjøpt gaven eller ikke.

bryllupsgaver til par

Men i denne forbindelse kan det oppstå flere spørsmål, og et av de vanligste for gjestene er nok hvor mye gaven skal koste. Et godt råd er å tenke på hvilken relasjon du har til brudeparet og din egen økonomi. Men for å gi en liten pekepinne, ble det gjort en undersøkelse i 2022 som viste at nordmenn i gjennomsnitt gir bryllupsgave til vennepar til kr 1227,-. (Kilde: DNB Nyheter: Hvor mye bør du gi i bryllupsgave?)

Imidlertid ligger gjennomsnittet på bryllupsgaver til egne barn, barnebarn, nieser og nevøer noe høyere. Men for all del, ta utgangspunkt i deres egen økonomi og hva dere har råd til når dere skal velge fra gavelisten. Eventuelt er en annen god ide å lage en personlig gave til budeparet.

5 spørsmål brudeparet ofte har i forhold til bryllupslister

For gjestene er det jo veldig greit å bare plukke det man ønsker å kjøpe i gave ut fra hva som fortsatt er ledig på listen, men for det kommende ektepar er det litt mer som skal tenkes gjennom. Vi gir dere her svar på de vanligste spørsmålene.

 1. Når bør vi sette opp gavelisten til bryllupet?
  Det kan dere begynne med når som helst, men start gjerne tidlig. Gavelisten kan dere nemlig endre på når som helst, og helt frem til bryllupet. Men det kan jo være kjekt at den er på plass den dagen dere sender ut bryllupsinvitasjonene.
 2. Hvordan setter vi opp ønskeliste til bryllupet?
  Flere gavebutikker tilbyr registrering av gaveliste på nett. Dere kan velge én kjede eller eventuelt flere kjeder. Fordelen med å velge flere kjeder er at alle kanskje ikke har tilgang til samme kjede på sitt bosted eller i nærheten. Men velger dere flere, er det lurt å ikke ha de samme ønskene på flere lister. Alt fra 1 til 3 kjeder er en fin løsning.
 3. Hva er vanlig å ha på bryllupslistene?
  Det viktigste er å velge det dere ønsker dere og trenger for deres kommende ekteskap. Husk å gjøre dette i ro og mak, slik at det blir en koselig opplevelse og ikke bare stress. Ta en kosekveld hjemme og tenk over hva dere har bruk for. Vanlige ønsker er servise, ulike glass, serveringsbestikk, vaser, eksklusivt interiør etc.
 4. Hvordan velge stil og design?
  En god ide er å avtale en tid med butikken eller butikkene dere velger. Dere kan da titte rundt på utvalget i deres eget tempo og også få tips og råd fra betjeningen i forhold til valg av stil og design. Det kan også være lurt å tenke over om dere ønsker det mest trendy på markedet eller om dere heller ønsker et tidløst design.
 5. Hvilket prisnivå bør gavene ligge på?
  Det som er så fint med bryllupslistene i butikkene som tilbyr dette, er at dere kan sette opp alle typer ønsker, helt fra rimelig til dyrt – og husk at dette er en meget god ide.
  Dette gjør det mye enklere for alle som ønsker å gi dere en liten oppmerksomhet eller en større gave. En nabo eller en gammel slektning vil kanskje plukke noe rimelig, mens foreldre og nærmere slekt eller venner kanskje ønsker å gi noe dyrere.