Jacob

By Jacob

5 vakre og spennende design på bordkort til bryllup

Updated on

Det trenger ikke være vanskelig å lage bordkort til bryllup. Dere kan fint gjøre det selv, eller kanskje dere har et par venner som vil hjelpe dere med oppgaven.

Et flott sted å begynne er å gå inn på Canva som tilbyr et gratis program for å lage nettopp dette: Du kan også bruke programmet til å lage en flott oversikt over bordplasseringen til bryllupet, samt bryllupsinvitasjoner – ja, egentlig alt mellom himmel og jord.

Og når bordkortene er ferdig designet, hvorfor ikke være litt miljøbevisst og printe dem ut på resirkulert papir. Ja, for visste du at vi nordmenn absolutt bør bli flinkere til å tenke på miljøet? Faktisk viser tall fra 2019 at vi i gjennomsnitt kvittet oss med 427 kg søppel hver, noe som tilsvarer 6 kilo mer enn året før. (Kilde: Nettavisen: Nordmenn kaster stadig mer søppel)

Så la oss gå videre for å se på våre beste ideer til nydelige design.

innholdet bør være en overraskelse

Beste ideer til å lage bordkort til bryllup selv

Hele ideen med navn på bordkort til bryllup er jo for å vise gjestene hvor de skal sitte under middagen. Hvis dere har mange gjester, og spesielt hvis dere har flere bord, kan det også være lurt å ha en plansje ved inngangen som viser ved hvilket bord hver enkelt gjest skal sitte.

Men når det er sagt, vil vi her vise deg at et bordkort kan være så mye mer enn bare et lite kort. Så sjekk ut våre 5 kreative ideer som gjestene garantert vil legge merke til.

 1. Blomster
  Bind sammen noen flotte blomster fra naturen i ulike farger, eventuelt noen tørkede blomster, og fest en liten navnelapp til blomstene. Det trengs bare en eller to små blomster med kort stilk, slik at de vakker og flott kan legges ved tallerkenen.
 2. En overraskelse
  Fyll en liten pose med noen deilige sjokoladebiter eller noe annet godt, knytt sammen posen, og merk hver pose med navn. Her kan du velge om innholdet skal være en overraskelse eller om posen skal være gjennomsiktig. Sett den fint og dekorativt på eller ved siden av tallerkenen.
 3. Dekorative kongler
  Dra på skogstur og samle kongler. Spray dem i en vakker farge som sølv eller bronse og sett en liten navnelapp på toppen av kongla.
 4. Nydelige løvblad
  Er det høstbryllup, kan du med fordel bruke løvblad som gjerne allerede har fantastiske farger i seg på høsten. Eventuelt kan de sprayes. Bruker du løvblad, kan det være fint om du håndskriver navnet til gjesten på bladet.
 5. Mini champagne
  Den siste, men for all del ikke minst like gode ideen, er å kjøpe mini-flasker med musserende, merke dem med navnene på gjestene og sette dem ved tallerkene. Fest gjerne en sløyfe på toppen med en liten blomst, og du har en sikker vinner som garantert vil sørge for lykkelige og festglade gjester til bords!