Jacob

By Jacob

Slik lager dere dagens program og kirkeprogram til bryllup

Updated on

Det er mye som skal planlegges og ordnes før et bryllup. Kanskje tar dere hånd om det meste selv, eller kanskje dere har noen gode hjelpere som gjerne bidrar med å avlaste dere med noen av oppgavene. For det er jo en del som skal ordnes.

Det skal velges kirke eller rådhus, meny til middagen, kjole og antrekk, pynt og bordplassering, og selvfølgelig må vi heller ikke glemme at et bryllup i kirken trenger et kirkeprogram.

Vi anbefaler å bestille profesjonelt utformede trykksaker direkte fra en grafisk designer. På denne måten vil du motta for eksempel kirkeprogram, bordkort, menyer, bryllupsinvitasjoner og alle andre trykksaker på en stilig og enhetlig måte. Den raskeste og billigste måten å finne en god grafisk designer for å designe ditt kirkeprogram er gjennom Fiverr.

Fiverr har tonnevis av grafiske designere som du kan velge mellom. Når du er fornøyd med programmene og kortene du ønsker, er det bare å sende dem videre til en hvilken som helst skriver.

Her er noen av de beste grafiske designerne på Fiverr for å lage bryllups- og kirkeprogrammer.

Men hva skal så programmet inneholde, hvordan bør det se ut og hvor mange trenger man? Jo, det er akkurat det vi vil hjelpe dere med her.

Hva bør et bryllupsprogram inneholde?

Det en bør ha i bakhodet er at dette skal være et oppsett som viser punktvis hva som skal skje under seremonien. Imidlertid skal det se pent og fint ut, så hold det gjerne enkelt. 
For å gjøre det hele litt enklere for dere, har vi nedenfor satt opp en liste over hva som bør være med. Ja, rett og slett en mal for kirkeprogram til bryllup.

Forside med navn, dato og sted

På forsiden bør dere ha fornavnene deres, vielsesdato og sted som for eksempel Holmenkollen kapell eller Oslo Rådhus.

Noen foretrekker en meget enkel og stilrent forside, mens andre ønsker å inkludere et bilde av brudeparet, et bilde eller en tegning av kirken eller rådhuset, eventuelt litt blomsterdesign eller andre dekorative eller personlige effekter.

Det flotte er at nettsidene, hvor dere selv kan lage deres eget design, gjerne har mange ferdiglagde forslag som dere enten kan bruke slik de er, eventuelt fjerne eller legge til bilder og effekter.

Hva bør det inneholde?

Da er vi i gang, og vi fortsetter nå med innholdet for seremonien som gjerne kan listes opp punktvis slik at det blir oversiktlig og lettlest. Dette er imidlertid mest vanlig for kirkebryllup, hvor selve seremonien tar lengre tid enn ved en borgerlig vielse i f.eks rådhuset, og det stort sett er mange flere gjester under selve vielsen.

For et kirkebryllup er det derfor vanlig å ha med følgende punkter:

 • Inngang med navn på sang
 • Inngangsord
 • Salme med salmetekst
 • Skriftlesing
 • Salme
 • Tale
 • Ekteskapsinngåelse
 • Overrekkelse av ringer
 • Forbønn
 • Herrens bønn
 • Solistinnslag
 • Slutningssalme
den vanligste for kirkebryllup

Et alternativ kan være Dagens program

Mange velger også å lage et såkalt dagsprogram som forteller gjestene hva som skal skje fra start til slutt på den store dagen. Her vil dere finne mange flotte og morsomme varianter på design ved å bruke et designprogram.

Det er dere som bestemmer hvilket design dere ønsker og hva det skal inneholde.

Et eksempel på dagens program kan inkludere:

 • 13:00 – Vielse
 • 13:45 – Øl, drinker og snacks
 • 14:00 – Brudeparet tar bilder
 • 15:30 – Champagne og kake
 • 17:30 – Middag
 • 23:30 – Baren åpner
 • 23:45 – Brudevals og live musikk
 • 03:00 – Nattmat
 • 10:30 – Brunch

En flott ide er å ha en punktvis liste med klokkeslett for hver aktivitet og ved siden av ha en liten tegning eller et symbol som beskriver hver aktivitet. Dette kan f.eks være to ringer ved siden av vielsen, et fotokamera når brudeparet skal ta bilder, tegninger av noen drinker når baren åpner og et brudepar som danser ved siden av brudevalsen osv.

Dette er både et morsomt og informativt oppsett til gjestene.

Hvor mange må vi printe ut?

I forhold til et vielseprogram til seremonien i kirken bør dere tenke over hvor mange som er invitert og plusse på litt ekstra. Det kan være noen som vil se seremonien i kirken selv om de ikke er invitert til middag og fest.

Hvis dere heller går for varianten med dagsprogram, kan det være fint å legge ved dette sammen med innbydelsen til bryllupet. Det er både hyggelig og skaper litt ekstra stemning for de inviterte når de åpner innbydelsen. Her vet dere også nøyaktig hvor mange dere trenger.

Tenk utenfor boksen

Dere vet nå hva de ulike programmene bør inneholde, og er kanskje allerede i gang med å designe og leke dere med ulike muligheter.

Når alt er klart, tenker dere kanskje – ja, da er det bare å skrive ut og det er klart!

Men hva med å tenke litt annerledes når det kommer til utskrift og design? Å gjøre noe litt annerledes enn et klassisk design?

Hvis dere skal ha sommerbryllup, kan en morsom vri være å skrive ut på en papirpose som fylles med noen vakre sommerblomster, eller å skrive ut oppsettet på små vifter som kan brukes om det blir hett i kirken?

Hvis det hele skal skje på ett og samme sted, kan det også være en ide å kun skrive ut ett eksemplar på en stor tavle som alle lett får øye på og kan se gjennom hele dagen og natten.

Her kryr det av morsomme og kreative muligheter, så her er det egentlig bare fantasien som kan stoppe dere!